TİMYA Vadisindeki TOKİ Konutlarında Faciaya Ramak Kala!

TİMYA Vadisindeki TOKİ Konutlarında Faciaya Ramak Kala!
Rize’nin Yeniköy Mahallesinde TOKİ tarafından yapılan TİMYA Konutlarında C1 bloğun markiz betonunun çökmesi sonucu faciadan dönüldü.

Rize’nin Yeniköy Mahallesinde ‘Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi’ kapsamında TOKİ tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve 2018 yılında tamamlanan 753 konutun yer aldığı Timya Vadisinde dün akşam büyük bir faciadan dönüldü.

Yoğun kar yağışın etkili olduğu kentte kar kalınlığının yarım metreye yaklaştığı kent merkezinde yer alan TİMYA Vadisindeki konutlardan C1 bloğun önünde yer alan ve apartman girişlerini yağmurdan korumak için yapılan beton saçak, üzerinde biriken kar kalınlığına dayanamadı ve büyük bir gürültüyle çöktü.

Yerden yaklaşık 6 metre yükseklikteki betonun çökmesi bina sakinlerinin büyük bir korku yaşamasına neden olurken, olay anında bahçede karda oynayan çocuklarla ailelerinin bina girişinde bulunmayışları büyük bir facia yaşanmasının önüne geçti.

Öte yandan TİMYA Vadisindeki diğer bloklardaki markiz betonların da riskli olduğu ve benzer bir çöküntü olayının yaşanabileceği bilgisine ulaşıldı.

timya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(7).jpgtimya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(8).jpgtimya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(6).jpgtimya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(5).jpgtimya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(1).jpgtimya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(3).jpgtimya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(4).jpgtimya-vadisindeki-toki-konutlarinda-faciaya-ramak-kala-(2).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de TOKİ Konutlarında 2. Çökme