TİMYA’daki Orta Cami Temmuz’da İbadete Açılacak

TİMYA’daki Orta Cami Temmuz’da İbadete Açılacak
Rize’nin Yeniköy Mahallesi Timya Vadisinde yapımı devam eden Orta Cami’nin Temmuz ayında ibadete açılacağı bildirildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye meclis üyeleri ve yardımcılarıyla birlikte Yeniköy mahallesindeki Timya Vasisinde yapımı devam eden Orta Cami’nin çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Kasap, “Camimiz bu yılın Temmuz ayında ibadete açılacaktır. Şu anda hızlı bir şekilde inşaatı devam etmektedir.” dedi.

timya’daki-orta-cami-temmuz’da-ibadete-acilacak-(3)-002.jpg

Kasap, “Orta Camimizi, merkezden Atmeydanı bölgesine doğru yapılacak, şehrin denize dikey ilk bulvarımız için yeni yerine taşıdık. Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm alanımızın hemen yanındadır. Orta Camimizin yüzde yüz aynısı burada imal edilmektedir. Vatandaşlarımızın caminin taşınması noktasında endişeleri varsa buraya gelip caminin yapılışını da görebilirler. Orta Cami olarak bildiğimiz caminin aynısı buradadır. Bu caminin adı da Orta Cami olarak adlandırılacaktır.” diye konuştu.

timya’daki-orta-cami-temmuz’da-ibadete-acilacak-(2).jpgtimya’daki-orta-cami-temmuz’da-ibadete-acilacak-(1).jpgtimya’daki-orta-cami-temmuz’da-ibadete-acilacak-(4).jpgtimya’daki-orta-cami-temmuz’da-ibadete-acilacak-(5).jpg