Tıp Merkezi Yolunda İlerliyoruz

Tıp Merkezi Yolunda İlerliyoruz
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize'nin bir tıp merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ancak sağlık alanında ihtiyaç duyulan kan ünite sayısını daha da yukarılara taşıyacaklarını söyledi.

Hacımüftüoğlu, "Bugün 320 bin nüfuslu bir iliz. 5–6 bin kan ünitesi ile yetinmememiz gerekiyor. En kısa zamanda kan ünite sayısını 10 bine çıkarmamız gerekiyor." dedi.

Hacımüftüoğlu, Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Kızılay Kan Toplama otobüsünde ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Ağır ceza Reisi Ömer Köroğlu ile birlikte kan bağışında bulundu.

Burada bir konuşma yapan Hacımüftüoğlu, sağlıklı olan her insanın senede iki kere kan vermesi gerektiğini ifade ederek, "Türk insanının güzelliği ve büyüklüğü aslında Türk Kızılayı ile izah edilebilir. Türk Kızılayının yüzyıllardır milletimize büyük katkıları olmuştur. Kan vermekten insan zarar değil fayda görüyor. Türk Kızılayı kan verirken kanımızda her hangi bir rahatsızlığımızı olup olmadığını testlerle bizim için kontrol ediyor. Kana ihtiyacı olan bir bebek ve ya yaşlıya hayat oluyoruz. Bundan daha güzel bir hizmet olamaz." dedi.

Türk insanının kanının çok kıymetli olduğunu dile getiren Hacımüftüoğlu, "Biz kanımızı ya vatan için akıtırız, ya da bağışlarız. Rize bir tıp merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Sağlık alanında ihtiyaç duyulan kan ünite sayısını daha da yukarılara taşıyacağız. Bu gün ünite sayılarının yeterli olmadığını görüyoruz. 320 bin nüfuslu bir iliz. 5–6 bin kan ünitesi ile yetinmememiz gerekiyor. Ben kendi payıma yılda en az 2 defa kan veriyorum. Sağlıklı olan her vatandaşımızın da kan vermesini rica ediyorum." diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, en kısa zamanda İldeki kan ünite sayısının 10 bine çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.