Tirebolu Federasyonunda Yeni Dönem

Tirebolu Federasyonunda Yeni Dönem
Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Olağan Genel Kurulu, yeni yönetimini seçmek için 14 Ocak Pazar günü Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde...

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Olağan Genel Kurulu, yeni yönetimini seçmek için 14 Ocak Pazar günü Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplanıyor. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa genel kurul 21 Ocak'ta aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.

Genel kurulda genel başkan adayı olduğunu açıklayan TİRDEF kurucularından İbrahim Balcıoğlu, halen 18 dernekli federasyonda yeni bir kan değişimine ihtiyaç duyulduğunu, bu değişim talepleri doğrultusunda genel başkan adayı olduğunu söyledi. TİRDEF'in üyeleriyle Türkiye çapında örnek bir federasyon olduğunu dile getiren Balcıoğlu, böyle nitelikli üyelere sahip TİRDEF'in el ele verdiği sürece başarılamayacak güçlük, aşılamayacak engel olamayacağını belirtti. Gayelerinin Tirebolu'ya hizmet ve bu yolda bütün imkanları seferber etmek olduğunu söyleyen İbrahim Balcıoğlu, "Bu zamana kadar TİRDEF'teki üyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla hep birlikte olduk. Şimdi genel başkanlık için bir imkan doğdu. Bu imkanı değerlendirmek istiyoruz. Genel başkanlık konusunda TİRDEF'ten gereken desteği bulacağımızı biliyoruz. Yeni yönetimle birlikte yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz" dedi.

"Tirebolulu, Tirebolu'nun imkanlarıyla buluşacak"

Kuşkaya Göletli Baraj projesinde rekreasyon ve piknik alanları, diğer tesisli birimlerle hizmet kalitesini artırmayı düşündüklerini belirten Balcıoğlu, "Proje hayata geçerse Tirebolu ile birlikte Erzurum, Giresun ve Trabzon'a ulaşan geniş bir hinterlantta yaşayan halk Kuşkaya Göletli Barajı sosyal alanlarından istifade etmiş olacak. Biz Tirebolular olarak bu projenin bir an önce hizmete girmesi noktasında zorlayıcı olacağız. Tirebolulu Tirebolu'nun imkânları ve güzellikleriyle buluşacak" diye konuştu.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak Tirebolu'daki Harşit Vadisi ve dere yataklarının tahrip edilmemesi ve tabiatın bozulmaması için gereken çalışmaları yapacakları müjdesini veren Balcıoğlu, "Hepimizin destek verdiği Harşit Vadisi Birliği bizlerden görev bekliyor. Vadiyle ilgili tüm projeler hayata geçirilmeli. TİRDEF'in birliğe destek verme zamanı gelmiştir. El ele hep birlikte güzel Harşit Vadisi'ni koruma altına alıp, doğal güzelliklerinin kaybolmasına müsaade edilmeyecek" ifadesini kullandı.

"Harşit Vadisi tren yolu projesi 150 yıllık rüyamız"

Bölgenin 150 yıllık rüyası olan Harşit Vadisi tren yolu projesinin artık devreye girmesinin zamanının geldiğine dikkat çeken İbrahim Balcıoğlu, proje ile ilgili vadide bulunan ilçe yönetimleri ve belediyelerle irtibata geçileceğini ve görüşmelerin sıklaştırılacağını kaydetti. Demiryolunun vazgeçemeyecekleri bir mecburiyet olduğunu belirten Balcıoğlu şöyle konuştu:

"Erzincan-Tirebolu demiryolu olarak ortaya konan ama zamanla Erzincan-Trabzon demiryolu projesine evrilen projenin mutlaka Tirebolu'dan geçirilmesini talep ediyoruz. Bu konuda çalışan platform ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği imkânları araştırılacak ve imkânlar ve kaynaklar seferber edilecek. Tren yolu konusunda önümüzdeki zorluğu başarmak istiyoruz" dedi.

Kaynak:IHA