Tisad’dan Pegasus Havayolları’na Silah Taşıma Ücreti Tepkisi

Tisad’dan Pegasus Havayolları’na Silah Taşıma Ücreti Tepkisi
Pegasus Havayolları'nın taşıma ruhsatlı silahı ile seyahat eden yolculardan check in işlemleri sırasında 20 TL ekstra silah taşıma ücreti istemesi tepkilere...

Pegasus Havayolları'nın taşıma ruhsatlı silahı ile seyahat eden yolculardan check in işlemleri sırasında 20 TL ekstra silah taşıma ücreti istemesi tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga, havacılık sektörünün son dönemde gelişmesine rağmen bazı özel havayolu şirketlerinde bu gelişimin ters orantılı olarak gelişim gösterdiğine dikkat çekti. Çavga, "İlk olarak suyu bile para ile satmaya başlayan sistem; koltuk seçimini ücrete tabi tutup, buna zemin oluşturmak için internet check in'i esnasında yolcuya istediği koltuğu vermemeyle devam etti. Son olarak Pegasus havayolu firması 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uçuşlarında ruhsatlı silahı ile seyahat eden yolculardan ücret talep etmesi ve bunu acenteler başta olmak üzere bilet alan yolculara duyurmaması üzüntü verici bir olaydır. Taşıma ruhsatlı silahı ile seyahat eden yolculardan check in işlemlerini yaparken ekstra silah taşıma ücreti istenmesi ve bu ücreti ödeyebilmeleri için tekrardan farklı bir işleme tabi tutulması yolcuları mağdur etmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yolcuların bu konudaki mağduriyetlerini göz önünde bulundurarak bir çalışma yapması için gerekli başvurularımızı gerekli yerlere pazartesi günü yapacağız" dedi.

Kaynak:IHA