Tiyatrocular Lal'le tiyatroseverlerin karşısında olacak

Tiyatrocular Lal'le tiyatroseverlerin karşısında olacak
Rize İçin Genç Girişim Derneği Tiyatro Grubu, kuruluşunun 3. yılında “Kadınlık Bizde Kalsın” ve “Yedi Kocalı Hürmüz” oyunlarından sonra şimdi de “LÂL” isimli oyunları ile sahnede…

Geçtiğimiz aylarda “Kadınlık Bizde Kalsın”  ve  “Yedi Kocalı Hürmüz” isimli oyunu Rize'de oynayan Rize İçin Genç Girişim Derneği Tiyatro Grubu seyredenlerden geçer not almıştı.

Tiyatro oyunu ile ilgili bir açıklama yapan Tiyatro Yönetmeni Hatice Semiz ,"Üçüncü yılımızın üç oyun hedefini çok özel bir oyunla tamamlamak üzere tüm tiyatro severleri 17 Ağustos akşamı Sadık Köroğlu’nun yazdığı Hatice Semiz’in yönettiği “LÂL”  isimli oyunumuza bekliyoruz" dedi. Oyunun izleyenleri hem güldürüp hem duygusal anlar yaşatacağına değinen Semiz tiyatroseverlerin oyunu mutlaka seyretmeleri gerektiğini söyledi. 

Oyunun Konusu

“LÂL”  isimli oyun  2  perde  ve  18  bölümden oluşmaktadır. Hasan ve Bedri hapisten yeni çıkmış iki yakın arkadaştır. Her ne kadar kurtulmak isteseler de eski hayatları yakalarını bırakmaz. Mafyadaki hasımları peşlerine düşerler. Onlardan kaçarken bir eve sığınmak zorunda kalırlar. Sığındıkları evde dünyanın en saf, en temiz insanları ile tanışacaklardır Osman bey ve ailesiyle. Kader arkadaşı iki gencin istemeden de olsa seçtikleri hayatın onları nereye sürüklediği, konuşma engelli bir başka gencin yaşadığı zorluklar ve aslında engellerle bile neler başarılabileceğini sıcak ve samimi karakterler eşliğinde mizahi bir dille anlatıyor…

“LÂL” , Rize’de yaklaşık 1500 kişiden sonra bu özel sahnesiyle yeniden güldürürken duygulandıracak…

Teknik Kadro

Yazar   :  Sadık KÖROĞLU
Yönetmen  :  Hatice SEMİZ
Sahne Amiri :  Ahmet SEVEN
Dekor   :  Turan BAYRAK-Sinan ÇEPNİ
Müzik  :  Oktay KARA
Işık   :  Semra YILDIZ
Kostüm  :  Şule ALGÜL

Oyuncu Kadrosu

Selim   :  Mustafa ALGÜL
Hasan   :  Ali SAK
Bedri   :  Mehmet ŞAHİN TURAN
Osman Bey  :  Caner YALÇIN
Şükûfe Hanım :  Kezban KAHVECİ
Hilal   :  Merve YILMAZ
Mine   :  Emel KRİSTAL
Dr. Muhsin Bey :  Ş. Eren KOSİF
Ayşe Hanım  :  Melike YILMAZ
Letafet  :  Emel ÇOLAK
Palaoğlu  :  Talip ÇOLAK
Demir  :  Rahman ŞEKER
Ziko   :  Uğur GÜLER
Metin   :  Furkan GEYİK
Kesik Adnan :  Enes ŞAFAK


“LÂL”,    17 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20:00’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde.

Tiyatro oyununun 5 Tl olan biletlerini Ak-İş merkezi girişindeki Rizedeyiz Bilgi İşlem'den ve Kültür Merkezi gişelerinden temin edilebileceği belirtildi.

7461