Tkdk Erzurum İl Koordinatörlüğü 15. Başvuru Çağrı Dönemi Projelerini Teslim Aldı

Tkdk Erzurum İl Koordinatörlüğü 15. Başvuru Çağrı Dönemi Projelerini Teslim Aldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İlgili Kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD I Programı kapsamında 08.10.2015...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İlgili Kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD I Programı kapsamında 08.10.2015 tarihinde Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım ve Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi destek başlıklarında 15. Başvuru çağrı ilanını duyurmuştu.

Başvuru çağrı ilanında duyurulan destek başlıkları kapsamında Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırımlar için 25 Milyon Avro, Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi için ise 12,5 Milyon Avro toplam destek bütçesi belirlenmişti.

Başvuruların son teslim tarihi olan 4 Kasım 2015 saat 23.00 "a kadar Erzurum İl Koordinatörlüğü, ilimizde yatırım yapmayı düşünen kişi ve işletmelere ait projeleri teslim aldı. İl Koordinatörlüğüne Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırımlar kapsamında 8, Kırsal Turizm yatırımları kapsamında 4 ve Kültür Balıkçılığı tesislerinin kurulması kapsamında ise 1 adet olmak üzere toplamda 13 proje başvurusu yapıldı.

Erzurum İl Koordinatörlüğü, 35,24 Milyon TL lik yatırım tutarı ile kurumun faaliyet gösterdiği 42 il arasında 10. sırada yerini aldı. Başvuruları değerlendiren İl Koordinatörü Sayın Dr. Atilla Özlü şunları söyledi;

"İlimizde 13 yeni yatırıma vesile olma niyetindeyiz. Başvuru sahiplerimiz, danışmanlar ve İl Koordinatörlüğümüzde çalışan tüm arkadaşlarımızın gayretleri sonrasında tamamını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yeni yatırımlar sayesinde nasip olursa ilimiz ekonomisine 35 Milyonluk bir girdi sağlamış olacak. Böylece yapılacak bu yatırımlar sayesinde ilimizdeki kırsal alanların gelişmesine ve istihdama katkı sağlayacaktır. Bu yatırımların başta başvuru yapan çiftçilerimize, yatırımcılarımıza, hemşerilerimize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başvuru sonuçlarının 15 Aralık 2015 tarihinde açıklanacağı ve www.tkdk.gov.tr adresinden duyurulacağı bildirildi.

Kaynak:IHA