TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Geçmişte Bunlar Hayal Bile Edilemezdi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Geçmişte Bunlar Hayal Bile Edilemezdi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Özel sektörün bu başarısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinizde sağlanan reform ve istikrar adımlarının, yapılan yatırımların çokbüyük katkısı var çünkü bu süreçte Türkiye'nin adeta çehresi değişti" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ödül Töreni’nde, "Özel sektörün bu başarısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinizde sağlanan reform ve istikrar adımlarının, yapılan yatırımların çok büyük katkısı var çünkü bu süreçte Türkiye'nin adeta çehresi değişti" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ekonomisi ve Türk özel sektörü artık dünyada bir marka haline geldi. Şu an dünyanın en zor coğrafyasında iş yapıyoruz ve ekonomiyi büyütmeye devam ediyoruz." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kültürpark'ta düzenlenen "Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman özel sektörün yanında olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, camiamızla istişareye büyük önem verdiniz. Desteğinizi her zaman yakından hissettik. Geçtiğimiz hafta, Genel Kurulumuzda Hizmet Şeref Belgesi Töreni'nde bizi yalnız bırakmadınız. Bugün de hem bizi memleketiniz Rize'de misafir ediyorsunuz hem de burada camiamızın mutluluğunu paylaşıyorsunuz. Bu anlayışınız ve verdiğiniz destekler için size Türk iş dünyası ve camiamız adına yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Rize'ye duyduğu yakınlığı katılımcılara anlatarak, camia olarak Rize'nin geleceği için ellerini taşın altına koyduklarını vurguladı.

Rize'ye önemli yatırımlar yaptıklarına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Hem Rize hem de Türkiye için çok önemli olan Sarp Sınır Kapısı'nı kamu özel sektör işbirliğiyle modernize ettik. Bunu yaparken o dönemin şartlarına göre iyi yaptık ancak Türkiye'nin gelişmesine bağlı olarak, bölgedeki tır trafiğinin 5 katına çıkması nedeniyle yetersiz gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla daha büyük şekilde yeniden yapacağız." 

Hisarcıklıoğlu, katılımcılara TOBB'un Rize'ye yaptığı eğitim yatırımlarıyla Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Ticaret Borsasının üyelerine sunduğu yüksek standarttaki hizmetlere ilişkin de bilgi aktardı.

Rize için ellerini her konuda taşın altına koyan Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsası başkanlarını, yönetimlerini ve meclis üyelerini kutlayan Hisarcıklıoğlu, "Rizeli tüccar ve sanayicilerimize de teşekkür ediyorum çünkü sadece kendileri kazanmıyor, şehirlerine de kazandırıyorlar. Burada ödül alacak firmaları, yatırım yapan, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan firmalarımızı kutluyorum." dedi.

- "Geçmişte bunlar hayal bile edilemezdi"

"Türkiye ekonomisi ve Türk özel sektörü artık dünyada bir marka haline geldi. Şu an dünyanın en zor coğrafyasında iş yapıyoruz ve ekonomiyi büyütmeye devam ediyoruz." ifadesini kullanan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Özel sektörün bu başarısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinizde sağlanan reform ve istikrar adımlarının, yapılan yatırımların çok büyük katkısı var çünkü bu süreçte Türkiye'nin adeta çehresi değişti. Çok uzağa bakmaya gerek yok. Rize'ye bakınca Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlıyorsunuz. Benim buraya ilk ziyaretim 2001 yılında. Her geldiğimde burayı bir adım daha ileride görüyorum. 50 yıllık hayaldi, Karadeniz Sahil Yolu Projesi ve bu dönemde yapıldı. Sarp Sınır Kapısı modernize edildi ve şimdi daha da büyütülecek."

Hisarcıklıoğlu, Karadeniz'i güneye bağlayan Rize-Mardin hattı olan Ovit Tüneli'nin açılmak üzere olduğuna da işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu: "Sanayinin gelişmesi için en önemli konu olan Organize Sanayi Bölgesi bitti ve yatırımlar başlıyor. Turizm için en önemli konu olan Rize-Artvin Havalimanı yatırım programına alındı. Lojistik Merkez de ihale aşamasına geldi. 3-5 sene içinde bu yatırımların tamamı bitmiş olacak. İşte o zaman insanıyla, çayıyla marka olan Rizemiz turizmde, sanayide ve lojistikte de bir dünya markası haline gelecek. Çok açık söylüyorum, geçmişte bunlar hayal bile edilemezdi. İşte bu vizyonun mimarı, Sayın Cumhurbaşkanımız bugün aramızda, özel sektörümüz adına, Rizeliler adına kendisine yürekten teşekkür ediyorum."