TOBB’dan Rize Ekonomisine Destek

TOBB’dan Rize Ekonomisine Destek
RTB-TOBB görüşmesi: Rize İyidere'de kurulacak lojistik merkez Orta Asya’nın Akdeniz’e açılacak en kolay hattı olacak, bunu destekleyecek Samsun-Sarp hızlı tren hattının tamamlanmasıyla ekonomi canlanacak.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşüp, Rize’nin sorunlarıyla ilgili rapor sundu.

Görüşmede üç yönetim kurulu üyesinin Rizeli olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, Rize’yi ve ekonomisini önemsediklerini elinden ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Görüşmede Başkan Erdoğan, Rize ekonomisi konusunda yapılması gerekenler ve özellikle bölge ekonomisin can damarı olan çay sektörünü etkileyecek çay kanunu çalışmalarında TOBB’dan destek istedi.

rifat-hisarciklioglu-mehmet-erdogan.jpg

Rize için olumlu geçtiği bildirilen görüşmede Rifat Hisarciklioğlu, “Ne kadar Kayseriliysem o kadar da Rizeliyim. Bu konular üzerinde TOBB olarak elimizden ne gerekirse yapacağımız konusunda Rize’deki odalarım ve borsam emin olabilir. Rize’nin ekonomik gelişimi bizi de çok sevindirir” dedi.

Görüşmede ayrıca Rize’nin İyidere ilçesinde kurulması planlanan lojistik merkez hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kurulacak lojistik merkezin Orta Asya’nın Akdeniz’e açılacak en kolay hattı olacağını, ayrıca bunu destekleyecek Samsun-Sarp hızlı tren hattının tamamlanmasıyla ekonominin canlanacağını ifade edildi.