TOKİ Salarha'yı Keşfediyor!

TOKİ Salarha'yı Keşfediyor!
Rize kent merkezinde dolgu sahası üzerinde olan mahallelerde başlatılması gündeme gelen 'kentsel dönüşüm projesi' çalışmaları ile söz konusu alanlar üzerindeki çeşitli işyeri, ev ve konutların da taşınması gündeme geldi.

Yüzlerce işyeri ve konutun bulunduğu alanlarda başlatılacak olan 'kentsel dönüşüm' çalışmaları kapsamında yıkılacak olan binalardaki hanelerin, Güneysu ve Salarha bölgesinde belirlenecek alanlara taşınmasının planlandığı kaydedildi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılması planlanan ve ön görüşmeleri başlatılan kentsel dönüşüm çalışması kapsamında, TOKİ yetkililerinin geçen ay Salarha ve Güneysu bölgelerinde alan incelemesi yaptığı ve zemin çalışmalarına hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, söz konusu ön inceleme ve araştırma çalışmaları kapsamında Salarha Belediyesi mücavir alanları içerisinde mevcut alanlarda da inceleme yapıldığını söyledi.

Ön inceleme çalışmalarının ardından Ankara'da TOKİ'de yetkililerle de ön hazırlık toplantısı yaptıklarını kaydeden Kara, bu doğrultuda TOKİ yetkililerinin yeniden bölgede inceleme çalışması başlattıklarını kaydetti.

Ankara'da, bu doğrultuda 7 Şubat’ta, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kentsel Yenileme Daire Başkanlığında bazı görüşmelere katıldıklarını anlatan Kara, "Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, görüşmelerin devamı olarak Beldemize gelen TOKi yetkilileri Mustafa Bakır ve Mevlüt Uçar Beylerle birlikte bölgeyi inceledik. İnşallah yakın bir zamanda beldemizin ufkunu ve geleceğini olumlu etkileyecek daha güzel bir Salarha’nın temellerini atmak üzere girişimlerde bulunduk. Bu konuda bizlere büyük katkı veren Milletvekilimiz Muhammed Avcı’ya, İl Başkanımız İshak Alim’e ve Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu’na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tevazu, samimiyet ve gayretle yeniden Salarha Belediye Başkanlığı için aday olduğunu kaydeden Kara, bütün beldenin desteğini beklediğini de sözlerine ekledi.

salarha-toki.jpg

Haber: Ömer Şan