TOKİ, TİMYA’daki 12 İşyerini Satışa Çıkardı. Başvuru Alımları Başladı

TOKİ, TİMYA’daki 12 İşyerini Satışa Çıkardı. Başvuru Alımları Başladı
Rize'de Timya Vadisi'nde 12 adet iş yerinin satışı için başvuru alımları bugün başladı. Başvurular, 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek.

Rize Merkez Yeniköy Mahallesinde TOKİ tarafından yapılan ve 759 konutun yer aldığı Timya Vadisi'nde 12 adet iş yeri %10 peşin 120 ay vade imkânıyla açık satış yapılacak. Bugün itibariyle başvurular alınmaya başlarken, başvurular 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek.

T.C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

RİZE MERKEZ HAMAMDERESİ 759 KONUT PROJESİ İŞYERLERİ İÇİN SATIŞ DUYURUSU

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Rize Merkez Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Projesinde 12 adet işyeri; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre işyeri seçme ve alma olanağı ile Açık Satışa sunulacaktır.

SATIŞI YAPILACAK 12 İŞYERİNE AİT DETAYLARI GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

- Satıcı : Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare)

Adres : Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara

İletişim İnternet :  www.toki.gov.tr 

İletişim telefon : 444 86 54

Satışa sunulan taşınmazların satış işlemleri T.Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülecektir. Açık Satış Yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek işyerlerinin başvuruları, 23 Ekim – 31 Aralık 2019 tarihleri arasında anılan bankaların tüm şubeleri tarafından kabul edilecektir.

İşyerlerinin satış fiyat ve koşulları ile teslim tarihleri ilgili banka Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

İşyeri seçimini yapan alıcılar %10 peşinat 120 ay vade uygulaması çerçevesinde peşinat ödemesini ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

Sözleşme bedeli üzerinden %0,948 (binde dokuz virgül kırk sekiz) oranında damga vergisi, peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir. Ayrıca banka komisyonu ve BSMV her taksit ödemesiyle birlikte, taksit tutarı üzerinden ALICI’dan tahsil edilir.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, dikkate alınarak İdarece belirlenecek oranda artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2020 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

İşyerleri sözleşme imzalama tarihinden itibaren 6 ay içerisinde teslim edilecektir. Teslime ilişkin bankacılık işlemleri Projenin temerküz şubesi aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

Taşınmazlar mevcut durumu ile satışa sunulmuş olup, alıcılar taşınmazı görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş sayılacaktır. İdarece bu taşınmazlarda herhangi bir tadilat ve onarım yapılmayacaktır.

İşyeri satış fiyatları KDV hariç fiyatlar olup, vadeli işyeri satışlarında Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi tutarı, taşınmazın (işyeri) tesliminden sonraki kalan vadelere yayılarak, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden hesaplanan KDV tutarı kalan vadelere yayılarak, peşin işyeri satışlarında ise projenin teslimi aşamasında peşin olarak tahsil edilecektir.

İşyeri tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’da öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

İşyeri alıcıları Sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa devir edebileceklerdir.

Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.