TOKİ'den Gündoğdu'da Rekor Çalışma!

TOKİ'den Gündoğdu'da Rekor Çalışma!
Rize'nin Gündoğdu Beldesinde TOKİ tarafından yapımına başlanılan afet konutları rekor bir sürede yapılarak bitme aşamasına geldi.

Rize’de 26 Ağustos 2010 tarihinde 14 kişinin hayatını kaybettiği afette, evlerini kaybedenler için TOKİ tarafından yapımına başlanılan afet konutları rekor bir sürede yapılarak bitme aşamasına geldi.

Rize’nin Gündoğdu beldesinde 26 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen sel ve heyelanlarda 14 kişi hayatını kaybederken, 168 ev yıkılmış yüzlerce dönüm tarım arazisi ise kullanılmayacak hale gelmişti. Olaydan birkaç gün sonra bölgeye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, afette evini kaybedenler için TOKİ tarafından afet konutu yapılacağı sözünü vererek TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a arazinin tesliminden itibaren 8 ay içerisinde konutların tamamlanması talimatını verdi.

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız’ın çabaları ile 14 bin 100 metrekare arazi bulunup, kamulaştırma işlekleri tamamlandıktan sonra 20 Aralık 2010 tarihinde arazi TOKİ’ye teslim edildi. TOKİ taşeronları ile birlikte 350 personel ile çalışmalara başlayıp, 7 katlı 6 bloktan oluşan 100 metre karelik 172 daireyi dört ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı başardı.

suleyman-yildiz-gundogdu.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, “Burada üstün bir çalışma ortaya konuldu. 350 personel gece gündüz çalıştı. Konutlar planlanandan çok daha erken tamamlandı. Şimdi dış boyaları, çevre düzenlemesi gibi işlemler kaldı. TOKİ’den aldığımız bilgiye göre 25 Mayıs tarihinde konutlar hak sahiplerine teslim edilebilir duruma gelecek. Başbakanımız 30 Mayıs tarihinde Trabzon’da olacak. Eğer imkan olursa konutların anahtar teslimlerini o tarihle yapmayı arzuluyoruz” dedi.

Yapımı tamamlanan 172 daireden 110’tanesi afette evini kaybedenlere teslim edilecek. Arazi bedeli ve inşaat bedeli göz önünde bulundurularak dairelerin parası hak sahiplerinden tesliminden itibaren iki yıl geri ödemeksizin 20 yıl vade ile alınacak. Kalan 62 dairenin ise Karayolları tarafından ihalesi gerçekleştirilen Veliköy Yolu’nun payımı sırasında istimlak edilerek yıkılacak binaların sahiplerine verilmesi planlanıyor.