TOKİ’nin Rize’de Konut Satışı var mı?

TOKİ’nin Rize’de Konut Satışı var mı?
Türkiye genelinde bugüne kadar milyonlarca kişiyi konut sahibi yapmasına rağmen Rize’yi unutan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2017 yılı içerisinde de Rize’yi unutmuşa benziyor!

2016’da 64 bin konut üretimiyle tarihi bir rekora imza atan, 2017’de 70 bin konut üreterek bu rekoru ileri taşımayı hedefleyen TOKİ’nin 2017 yılı içerisinde Rize’de vatandaşları konut sahibi yapacak satışlarının bulunmadığı bildirildi.

“Rize’ye TOKi neden girmiyor?” şeklinde kamuoyunda büyük tepki olmasına rağmen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babaocağına neden gereken ilgiyi göstermediği ve Rize’deki dar gelirli vatandaşların ihtiyacı olan ve onların ev sahibi olmasına imkan sağlayacak konutlar için neden hamle yapmadığı bilinmezken, TOKİ’nin konu hakkındaki açıklamasında şunlar kaydedildi: “Rize’de şu anda konut satışımız bulunmamaktadır. Hamamderesi ve Güneysu ilçesi Ulu Cami Mahallesinde, Kentsel Dönüşüm ve Talep Projesi kapsamında inşa edilecek olan konutlarımız için öncelikli olarak hak sahiplerinin konutları belirlenecek ve sözleşmeleri imzalatılacaktır. Söz konusu projede hak sahiplerinden geriye konut kalması halinde, kalan konutların satış işlemleri idaremizce yapılmakta ve idaremiz web sitesinde duyurulmaktadır.”

tokinin-rizede-konut-satisi-var-mi.jpg

TOKİ Başkanı Ergün Turan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, sosyal konutta bütün talebi karşılamanın mümkün olmadığını, Türkiye'de birkaç vilayet hariç diğer tüm vilayetlerde sosyal konut ihtiyacını karşılayacak bir yapı içerisinde olduklarını ifade ederek, geçen yıl hiç konut sahibi olmayan vatandaşlar için 65 bin konut ürettiklerini ve bu rakamın Türkiye'de üretilen toplam konutun yüzde 10'u olduğunu aktarmıştı.

Öte yandan TOKİ tarafından Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi'nin hazırlanması için ön yeterlilik ihalesi 16 Şubat 2017 günü saat 11:00'da TOKİ'nin İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.