Toptan: Çay Kanunu ile ÇAYKUR Feshedilip Yetkileri Ticaret Borsasına Devredildi

Toptan: Çay Kanunu ile ÇAYKUR Feshedilip Yetkileri Ticaret Borsasına Devredildi
Doğru Yol Partisi (DYP) Rize Eski İl Başkanı Köksal Toptan, AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan Çay Kanunu teklifi ile ilgili olarak “Bu yasa ile ÇAYKUR markası yok edilip ÇAYKUR Genel Müdürü çay eksperi haline getirildi” dedi.

DYP Rize Eski İl Başkanı Köksal Toptan, TBMM’ye sunulan Çay Kanunu teklifine tepki gösterdi. Çay Kanununun bu teklifte yer aldığı gibi kabul edilmesi halinde ÇAYKUR’un feshedilip yetkilerinin Rize Ticaret Borsasına devredileceğini savunan Toptan, “Bu kanun ile ÇAYKUR Genel Müdürü eksper haline getirildi. Bu kanun çıktığı an ÇAYKUR feshedilip, Rize Ticaret Borsasına yetkileri devrediliyor. ÇAYKUR Genel Müdürünün söz hakkı kalkıyor, eksper durumuna düşürülüyor. Genel müdür sadece üreticiden çay alan bir amir durumuna getiriliyor. AKP İl Başkanlığı bu kanuna karşı çıkmalıdır. Eğer Rize’yi ve çay üreticisini seviyorsalar bu kanuna karşı çıkmalıdırlar” dedi.

Yaş çay üreticisinin kanunda taban fiyatın altında özel sektör çal alamaz maddesi beklerken, AKP’ nin bu kanunla taban fiyatın açıklanmasını özel sektöre teslim ettiklerini kaydeden Toptan, “ÇAYKUR’un sahipliği bu kanunla Rize Ticaret Borsası haline getirildi. Kanunu ne Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ne de bir başka kurum hazırladı. Bu kanun Rize Ticaret Borsasına pişirilip piyasaya sunuldu. Bu kanun Bayram Ali Bayramoğlu’nun Ulusal Çay Konseyi başkanı iken hazırladığı Çay Kanun tasarısından daha tehlikelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18 Yorum