Tour of Antalya powered by AKRA 2020 Start Alıyor

Tour of Antalya powered by AKRA 2020 Start Alıyor
Cennet Turu “Tour of Antalya powered by AKRA 2020” ilk etap olan “Antalya – Antalya” etabı ile 20 Şubat 2020 Perşembe günü Yat Limanı’nda başlıyor.

Üçüncü yılında Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.1 kategorisine yükselen organizasyonda, 23 ülkeden 29 takım ve 174 bisikletçi start alıyor. Bu yılki teması “Antalya’nın Doğal Güzellikleri” olan profesyonel yol bisiklet yarışında sporcular yaklaşık 550 kilometre pedal basacak. 23 Şubat 2020 Pazar günü Erdal İnönü Parkı’nda gerçekleştirilecek ödül töreni ile birlikte sona erecek olan yarış, Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından AKRA Hotel ana sponsorluğunda üçüncü kez gerçekleştirilmiş olacak. 

İlk yılından bu yana Antalya’da bisiklet festivali heyecanı yaşanmasını sağlayan Tour of Antalya, bir kez daha büyük rekabete sahne olacak.

002-004.jpg

Dünyanın farklı coğrafyalarından bisikletçilerin yarışacağı organizasyonda bu yıl ilk kez bir World Tour takımı ve 5 pro-kıta takımı yarışacak. Yarışta ülkemizi iki Türk takımı temsil edecek. Organizasyonda ilk gün start alacak takımların listesi ise şu şekilde:

World Tour Takımı: Israel Start-Up Nation (İsrail)

Pro-Kıta Takımı: Alpecin – Fenix (Belçika), Sport Vlaanderen – Baloise (Belçika), Bingoal Wallonie Bruxelles (Belçika), Bardiani-CSF-Faizanè (İtalya), Vini Zabu'_Ktm (İtalya).

Kıta Takımı: Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Salcano Sakarya BB (Türkiye), Bike Aid (Almanya), Team Felbermayr Simplon Wels (Avusturya), Tirol KTM Cycling Team (Avusturya), Bahrain Cycling Academy (Bahreyn), Minsk Cycling Club (Belarus), Tarteletto - Isorex Cycling Team (Belçika), BHS – PL Beton Bornholm (Danimarka), Sidi Ali Pro Cycling Team (Fas), A Bloc CT (Hollanda), Canyon DHB P/B Soreen (İngiltere), Kometa – Xstra Cycling Team (İspanya), Akros – Excelsior – Thömus (İsviçre), Cambodia Cycling Academy (Kamboçya), Vino – Astana Motors (Kazakistan), Leopard Pro Cycling (Lüksemburg), Team Sapura Cycling (Malezya), Mazowsze Serce Polski (Polonya), Team Giotti Victoria (Romanya), Adria Mobil (Slovenya).

Milli Takım: Rusya Milli Takımı ve Ukrayna Milli Takımı.

414.jpg

Her etap farklı bir doğal güzelliğe vurgu yapacak 

Perge ve Termessos antik kentlerinin, Manavgat ve Kurşunlu şelalelerinin, Adrasan Koyu ve Olimpos kumsallarının, Antalya Havalimanı’nın, Corendon Airlines uçağının ve Chimera yanartaşının bisikletçilere eşlik edeceği Tour of Antalya, her etabında Antalya’nın farklı bir doğal güzelliğine ve simge noktasına vurgu yapacak. Organizasyonun etap programı ise şu şekilde olacak:

I. Etap: Antalya – Antalya, 149.2 km (20 Şubat 2020 Perşembe)

II. Etap: Kemer – Antalya, 165.3 km (21 Şubat 2020 Cuma)

III. Etap: Aspendos – Termessos, 101.6 km (22 Şubat 2020 Cumartesi)

IV. Etap: Side – Antalya, 136.8 km (23 Şubat 2020 Pazar)

Yarışın en güçlü sporcusu Magenta formayı giyecek

 Tour of Antalya, 2020 yılında da forma renkleri ve tasarımlarıyla uluslararası bisiklet dünyasında dikkat çekecek.

AKRA Hotel sponsorluğunda olacak Genel Klasman forması, Tour of Antalya’nın kurumsal rengi olan Magenta renkte olacak. Magenta forma, yarışın en güçlü sporcusu tarafından giyilecek.

Corendon Airlines sponsorluğunda olacak turuncu forma ise Antalya’nın ait olduğu coğrafyanın en önemli simgesi olan portakal ağacı meyvesini hatırlatacak. Parfüm kokan portakal çiçekleri arasında geçecek mücadeledeki en iyi tırmanış sporcusu tarafından giyilecek. Turuncu formayı taşıyan sporcu, ‘dağların kralı’ olarak anılacak.

En iyi sprinterlerin giyeceği sarı formaya ise Diana Travel sponsorluk yapacak. İnsanın içini ısıtan ve yaşamını aydınlatan Antalya güneşinden ilham alınarak üretilen sarı forma, sprint kapıları arasındaki mücadelenin en iyisi tarafından giyilecek. Antalya’nın doğal güzelliklerine vurgu yapacak olan yeşil forma ise doğal güzelliklerin korunması konusunda farkındalık yaratacak. Fraport TAV Antalya Airport’un sponsor olduğu yeşil forma, yine bir ilk olacak.

23-075.jpg

Organizasyon Antalya Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek

 Başından sonuna kadar Antalyalılara bisiklet heyecanı sunacak olan ve Antalya Valiliği öncülüğünde düzenlenecek Tour of Antalya powered by AKRA’nın kurumsal destekçileri T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Kepez Belediyesi, Manavgat Belediyesi, Kemer Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TÜRSAB, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, AKTOB,  Spor Turizm Birliği ve Akdeniz Reklamcılar Derneği olacak.

AKRA Hotel’in ana sponsoru olduğu organizasyonun diğer sponsorları ise şu şekilde:

Co-sponsorlar: Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Airport, Diana Travel.

Sponsorlar: Barut Hotels, Paloma Hotels, Salcano, AG Tohum, Shimano, Özel Yaşam Hastanesi, Ceysu, Europcar, Terra City, Antalya Aquarium,  Zemzem Grup, Sora, Effect, S Sport, Alem FM, Lig Radyo, Sports TV ve Tourism Today.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum’da amatör bisikletçiler yarışacak

 Ülkemizin ve Avrupa’nın dört bir yanından yüzlerce bisikletçinin katılacağı amatör yol bisiklet yarışı AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2020 ise Tour of Antalya’nın kapanış günü olan 23 Şubat 2020 Pazar günü düzenlenecek.

97 kilometrelik uzun parkurun 08.00’de başlayacağı yarışta 61 kilometrelik kısa parkurun startı ise 08.30’de verilecek. Her iki parkurun da start ve finiş noktası Erdal İnönü Parkı olacak.

“Kadına Karşı Şiddete Son” Farkındalık Sürüşü’ne tüm Antalyalılar davetli

 AKRA Gran Fondo Antalya kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da bir farkındalık etkinliği düzenlenecek. Kadına Karşı Şiddete Son Farkındalık Sürüşü’ne bisikleti ve kaskı ile birlikte gelen tüm Antalyalılar davetli olacak.

Antalya Valiliği öncülüğünde belediye başkanları, kanaat önderi sivil toplum dernekleri ve Akdeniz Reklamcılar Derneği’nin desteğiyle 23 Şubat 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek olan sürüş, 14.00’te TerraCity AVM önünde başlayacak.

Tour of Antalya ve AKRA Gran Fondo Antalya, tüm Antalyalıları ve bisiklet tutkununu bu keyifli yarış organizasyonlarını takip etmeye davet ediyor.