Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları
TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapımı devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.Gümrükçüoğlu,...

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapımı devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gümrükçüoğlu, Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi ile Trabzon'a 800 dönüm yaşam alanı kazandıracaklarını belirterek, Sahil Yolu nedeniyle Trabzon şehir merkezinin denizle kesilen bağlantısının bu sayede yeniden tesis edileceğini söyledi.

Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin üç etapta tamamlanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Birinci etapta tahkimat ve dolgu çalışmalarımız tamamlanmıştır. Burada uygulanacak proje halkımızın talepleri doğrultusunda hazırlanmaktadır. Aynı zamanda ikinci etabın tahkimat çalışmalarına başlamak içinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gülcemal Projesi tamamlandığında Karadeniz Bölgesinin en büyük yaşam alanı ortaya çıkacaktır." dedi.

Trabzon Botanik'te de yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Gümrükçüoğlu, bahar mevsiminde ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını, Trabzon'da unutulmaya yüz tutmuş yerel meyve türlerinin de Trabzon yaşatılacağını kaydetti.

Çalışmaların tamamlanmasıyla, Ortahisar'ın Çamobası'nda güzel bir eserin ortaya çıkacağını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Farklı ağaç ve bitki gruplarına ait bahçeler ve seyir alanlarının yanı sıra Trabzon Botranik'in içinde gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi bulunacak. Bunun yanı sıra restoran, kır kahvesi, hediyelik eşya satış alanı ve sergi alanları yine Trabzon Botanik'te yer alacaktır. Trabzon'un bu dev kazanımı her şeyiyle şehrimizin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacak, yerli ve yabancı turistlerin şehrimize gelmesi için çok önemli bir nedenleri daha olacaktır." diye konuştu.

Karagöz Meydanı ve tam otomatik katlı otoparkı da Trabzon'a kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon'da Hacivat-Karagöz oyunlarına ev sahipliği için Karagöz Meydanı'nda bugün Trabzon Öğretmen Evi ile Cudibey Ortaokulu bulunuyor. Trabzon şehir merkezine ikinci bir kent meydanı kazandırmak için yıllar önce harekete geçtik. Bu alanı Milli Eğitim Bakanlığımızdan istedik. Hacıkasım Mevki'nde Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan bölgeyi TOKİ'den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevinin yapım çalışmalarına başladık. Bölgemizin en modern öğretmenevi ile 36 derslikli okulu Trabzon'a kazandırıyoruz. Tine Trabzon şehir merkezinin otopark ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmek için Hacıkasım Mevki'ndeki alanı belediyemiz bütçesinden 25 milyon lira ödeyerek kamulaştırdık ve inşa çalışmalarına başladık."

Gümrükçüoğlu, mahalle yollarında kalıcı çalışmalara imza attıklarını belirterek, "2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında mahalle yollarımızda yaptığımız, asfaltlama, betonlama, sanat yapısı inşaatları ve diğer çalışmalarımızın toplam maliyeti 325 milyon lirayı aşmıştır. Yine altyapı çalışmalarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra halkımızın kullanıma sunduğumuz 651 içme suyu ve kanalizasyon yatırımının toplam maliyeti 182,2 milyon liradır. Yapım çalışmalarına devam ettiğimiz 67 ayrı projenin toplam maliyeti 447 milyon liradır. 2018 yatırım programına aldığımız 134 ayrı projenin yatırım maliyeti 1,14 milyar liradır. Buradan görüldüğü üzere altyapı alanında dev projeleri sırasıyla şehrimize kazandırmaktayız." ifadelerine yer verdi.

Trabzon'un metrekareye oranla Türkiye'nin en çok kentsel dönüşüm yapılan ili olduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Gerek Büyükşehir Belediyemiz ve gerekse ilçe belediyelerimizin TOKİ ile birlikte sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmaları ile şehrimiz adete çağ atlamıştır. İl genelinde birçok kentsel dönüşüm çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu çalışmalarımız tamamlandığında şehrimiz çok daha güzel bir kimliğe bürünecektir. Bir şehircilik üstadı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde şehrimizi dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Trabzon'umuz için gece gündüz görev başındayız."

Kaynak:Anadolu Ajansi