Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik İlginç Uygulamaları İle Dikkat Çekiyor

Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik İlginç Uygulamaları İle Dikkat Çekiyor
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevine geçtiğimiz Eylül ayı başında Iğdır'dan tayin olarak başlayan Emniyet Müdürü Orhan Çevik, ilginç uygulamaları...

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevine geçtiğimiz Eylül ayı başında Iğdır'dan tayin olarak başlayan Emniyet Müdürü Orhan Çevik, ilginç uygulamaları ile dikkat çekiyor.

3,5 ay gibi kısa sürede 800'e yakın aranan zanlıyı polislerine zimmetleyerek bulunup adalete teslim edilmesini sağlayan Çevik, şimdi de yine farklı bir uygulamayı hayata geçirerek il merkezindeki okulların çıkışında öğrencileri takip ettirerek suç odaklarına ulaşıyor.

Bu uygulamayı bir süredir sürdürdüklerini kaydeden Çevik "Okul çıkışında öğrencilerimizi takip ettiriyorum. Bir çoğu evine gidiyor, kimisi dışarda bir mekanda ailesiyle buluşuyor. Kimisi de suç teşkil edebilecek yerlere gidiyor. Buraları ise göz hapsine alıyoruz. Öğrencilerin girip çıktığı mekanları takip ediyoruz. Çünkü bizim işimizde en önemli konu suç daha oluşmadan önlemini almaktan geçiyor. Suç ve suçluya ulaşmada bu tür yöntemlerin önemli olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için çaba sarfediyoruz" dedi.

Çevik daha önce de yaptığı ilginç çalışma ile dikkat çekmişti. Çevik, "Göreve başladım. polisçe aranan, yargı tarafından cezası kesilmiş suçluların dosyalarına baktım. Yığınla. Bunun üzerine düğmeye bastık. Şu anda bazıları ağır cezadan kesinleşmiş, bazıları yaralama ve darp, bazıları karşılıksız çek senet gibi suçlar olmak üzere 800'e yakın şahıs alındı" ifadelerini kullandı.

Bu başarının sırrının uyguladığı yöntemde yattığını ifade eden Çevik "Polislerimiz aranan şahsın adresine gitmiş, "evde yok" denmiş ve dönmüş. Her emniyet müdürünün kendi yöntemi var. Firari olan sanıkların hepsini polislere zimmetledim. Onlara 3 gün süre verdim. "3 Gün sonra suçun faili adalete teslim edilecek" dedim. Geldiler "Müdürüm yok'. "Hayır vardır, gidip bulun" dedim. Bir iki ve teker, teker tüm zanlıları sokaktan topladı getirdiler" demişti.

Kaynak:IHA