‘Trabzon; Kitap, Okur ve Yazar Buluşmaları’ Başladı

‘Trabzon; Kitap, Okur ve Yazar Buluşmaları’ Başladı
Ortahisar Belediyesi'nin Ortahisar Kaymakamlığı ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "Trabzon Kitap, Okur ve Yazar Buluşmaları" başladı.

Trabzon'da 90 yayınevinin katılımıyla organize edilen Trabzon Kitap Fuarı açıldı. Ortahisar Belediyesi hizmet binasında düzenlenen etkinliğe toplamda 90 yayınevinin ve 33 yazarı katılırken, etkinlikte kitap severlerin ilgiyle takip edeceği birbirinden güzel konferans, söyleşi, imza günü ve konser etkinlikleri düzenlenecek. Fuar, 3 Nisan'a kadar açık kalacak.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ortahisar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortahisar Belediyesi iş birliğinde, belediye hizmet binasında düzenlenen fuarın açılışında, fuarın geleneksel hale getirilmesini temenni etti.

Trabzon'un geçmişten beri sanata ve sanatçıya önem veren bir kent olduğunu belirten Ataman, "Bu ülkenin yazarlarının yüzde 40'ı, şairlerinin yüzde 40'a yakını, karikatüristlerinin yüzde 35'i, ressamlarının da yüzde 50'si Trabzonlu ise o zaman Trabzon'da kitap fuarının sayısı çok daha fazla olmalı. Geçmişte bu kentte daha çok kitapçı vardı. Bu şehir hepimizin. O yüzden kitaba olan ilgimizin arttırmamız gerekiyor." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu da "Okursuz Kütüphane Kalmasın" projesi ile Trabzon'daki tüm okullarda okuma kültürünü yaygınlaştırmaya ve zenginleştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Fettahoğlu, yazarlarla öğrencileri bir araya getiren bu tür etkinliklere de her zaman destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise hem farkındalık oluşturmak hem de Trabzon'un okuyan bir şehir olduğu anlayışını ortaya koymak istediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Genç, “Bu yıl yaptığımız her etkinlik inşallah 8. şampiyonluğumuzla anılacak. Ondan dolayı çok büyük mutluluk duyuyoruz. Kitap fuarımızı O sene bu sene dediğimiz 8. Şampiyonluk yılında yapıyoruz. Tabi ki, markamız Trabzonsporumuz ama şehrimizin alametifarikası olan en önemli özelliklerimizden, değerlerimizden bir tanesi de bu şehir kültür, sanat şehri, bu şehir kadim medeniyetlerin gelip geçtiği tarihi bir şehir. Eğer bu değerlerimizi geleceğe bir miras olarak bırakmak istiyorsak, onun gereğini yerel yöneticiler olarak hepimiz büyük bir sorumlulukla ifa etmek durumundayız” dedi.

Turgut Cansever'in, "Şehri imar ederken, nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder." sözünü hatırlatan Genç, "Ne kadar anlamlı bir söz. Bu hepimiz için bir düstur, bakış açısı olmalı. O nedenle bu şehrin geleneğini, tarihini, kültürünü yansıtmak, şehrin çocuklarının bunu bihakkın öğrenmesi ve geleceğe de devretmesi sorumluluğuyla bu etkinlikleri düzenliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Etkinliğin açılışında "Akçaabat Horonun Yıldızları Efsaneler Grubu" horon gösterisi sundu. Açılıştan sonra Başkan Genç ve katılımcılar yayınevlerinin stantlarını gezerek kitapları inceledi.

trabzon-kitap-fuari-ziyarete-acildi-1.jpgtrabzon-kitap-fuari-ziyarete-acildi-2.jpgtrabzon-kitap-fuari-ziyarete-acildi-3.jpgtrabzon-kitap-fuari-ziyarete-acildi-4.jpgtrabzon-kitap-fuari-ziyarete-acildi-5.jpg