Trabzon Valisi: "OSB İstihdama Büyük Katkı Yapacak"

Trabzon Valisi: "OSB İstihdama Büyük Katkı Yapacak"
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yapımı devam eden Şinik Organize Sanayi Bölgesi'nin istihdama büyük katkı yapacağını belirtti.

Vali Kızılcık, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. İlçe sınırları içerisinde kurulacak Şinik Organize Sanayi Bölgesinin önemine vurgu yapan Kızılcık, OSB'nin için en önemli sorunu olan yol konusunun çözülmesi için bakanlıktan kamulaştırma onayının geldiğini söyledi. Kızılcık, yaklaşık 900 dönümlük arazi üzerinde kurulacak Şinik OSB'nin tamamlanması ile önemli bir eksiğin giderileceğini ve ilin istihdamına büyük katkı yapacağını kaydetti.

Akçaabat'ın Trabzon'un ve bölgenin önemli sosyal mekanlarından birisi olduğunu da ifade eden Vali Kızılcık, "Akçaabat ilçemizde özellikle hizmet alanındaki tesisleşme hızla artıyor. Büyükşehir Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle çevre ve imar anlamında kontrol edebileceğimiz turizm tesislerinin standardını yakalamış olacağız. İlçenin simgelerinden biri olan tarihi Ortamahalle'deki restorasyon çalışmaları bitirildiğinde turizme önemli katkılar sağlayacaktır. Böylece burası bölgeye gelecek turistler için bir destinasyon merkezi olacak. Trabzon'un ve Akçaabat'ın tarihi geçmişi ve kültürünün, alternatif turizm anlamında çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

2.20130105010324.jpg

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de ilçesinde önemli projelerin çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Akçaabat'ta en önemli sorunlardan biri işsizliktir. Özellikle tütün tarımı bittikten sonra işsizlik arttı. Bu açığı turizmle kapatmaya çalışıyoruz. Bunun için tarihi eserleri restore edip turizme kazandırma amacındayız.” açıklamasını yaptı.

Tarihi binaların yer aldığı Ortamahalle'ye ayrı bir önem verdiklerini anlatan Türkmen, “Buradaki restorasyon çalışmalarımızda biraz sıkıntılarımız var, ama kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edip bu mekanı turizme kazandırılması için gayret göstereceğiz." diye belirtti.

3.20130105010336.jpg