Trabzon ve Bursaspor'un rakipleri belli oldu

Trabzon ve Bursaspor'un rakipleri belli oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde Bursaspor ile kupaya bu turdan katılan Trabzonspor'un rakipleri çekilen kura ile belirlendi.

Avrupa Ligi Play Off turundaki temsilcilerimiz Trabzonspor ve Bursaspor'un rakipleri belli oldu! Kura çekimine seri başı olarak katılan Trabzonspor'a kolay bir rakip çıkarken; seribaşı olamayan Bursaspor güçlü bir takımla eşleşti.

Mücadeleye bu turdan başlayacak olan Trabzonspor'a Macar temsilcisi Videoton çıkarken; Bursaspor'a Hollanda futbolunun önemli markası Twente rakip oldu.

İLK MAÇLAR TÜRKİYE'DE

Hem Trabzonspor hem de Bursaspor, rakipleriyle ilk maçlarını 23 Ağustos'ta Türkiye'de, rövanşları ise 30 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak. 

FENER'İN ELEDİĞİ VASLUI'YE İTALYAN DEVİ

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Fenerbahçe engeline takılarak UEFA Avrupa Lligi'ne düşen Romen Vaslui, burada İtalyan devi Inter ile eşleşti. İtalyan temsilcisi ilk maçı Romanya'da oynayacak.

TWENTE BU  SEZON AVRUPA'DA HİÇ KAYBETMEDİ

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Hollanda'nın güçlü takımlarından Twente ile eşleşti. 1965 yılında aynı şehirdeki iki takım, Sportclub Enschede ve Enschedese Boys'un birleşmesi ile  kurulan ekip, Hollanda 1. Ligi Eredivisie'de mücadele ediyor.

1926 yılında Sportclub Enschede'nin şampiyonluğundan sonra uzun zaman hiç şampiyonluk yaşamamış olan takım 2009-2010 sezonunda 86 puan toplayarak tarihinde ilk defa Hollanda şampiyonu olmuştur.

Twente, maçlarını 24 bin kişi kapasiteli De Grolsch Veste’de oynuyor. Kırmızı-beyazlı renklere sahip takımın teknik direktörü Steve McClaren.

Twente, Hollanda Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 60 puanla 6. sırada tamamlamıştı. Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch’un da eski takımı olan Twente, bu sezon Avrupa’da oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.

UEFA Avrupa Ligi'ne 1. ön elemeden katılan Twente, sırasıyla Andora2nın UE Santa Coloma, Finlandiya'nın Inter Turku ve Çek Cumhuriyeti'nden Mlada Boleslav takımlarını saf dışı bıraktı.

VİDEOTON DEYİP GEÇME

Macaristan futbolunun en köklü takımlarından bir tanesi olan Videoton, Macaristan'ın Székesfehérvár kentinin takımı...Maçlarını 14 bin 300 kişi kapasiteli Sostoi Stadyumu'nda oynuyor.

KADRODA BİR TANIDIK İSİM VAR

Videoton'u  İngiltere Ligi'nde de takım çalıştırmış olan Portekizli teknik direktör Paulo Sousa çalıştırırken kadrosunda ise 14 yabancısı bulunuyor.  Daha önce 3 sezon Malatyaspor ve 1 sezon Kayseri Erciyesspor'da top koşturmuş Macar futbolcu Toth Balasz, Videoton formasını giyiyor.
Videoton, 2 hafta önce başlayan Macar Ligi'nde 2 maçta 1 galibiyeti ve 1 beraberliği bulunuyor.  Kırmızı mavili ekip geçtiğimiz sezon Macar Ligi'ni Debrecen'in ardından 2. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti.

CİDDİ TAKIMLARI ELEYEREK GELDİ

Videoton bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci öne elem turundan başladı. Bu turda Slovakya'nın Slovan Bratislava ile deplasmanda 1-1 kendi sahasında 0-0 berabere kalarak  bir üst tura yükseldi.

Üçüncü turda ise büyük bir süprize imza atarak Belçika'nın KAA Gent takımını rahat bir şekilde elemeyi başardı. Videoton, turun ilk maçını evinde 1-0 kazanırken ikinci maçta ise Belçika'da Gent'i 3-0 mağlup etti.