Trabzon'a 2. Üniversite

Trabzon'a 2. Üniversite
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Avrasya Üniversitesiyle ilgili talebin karar aşamasına geldiğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Avrasya Üniversitesiyle ilgili YÖK nezdinde yapılan son görüşmelerde dosyanın eksiksiz olduğunun kendilerine iletildiğini ve talebin karar aşamasına geldiğini söyledi.

Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti adına açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO olarak 5 yılı aşkın süredir İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Türkiye'de hiçbir kentte Vakıf Üniversitesi yokken Özel Avrasya Üniversitesi olarak YÖK'e başvuru yaptıklarını hatırlattı.

trabzon-1.jpg

Trabzon'dan üniversite için başvuru yapıldığı tarihlerde Gaziantep, Konya ve Kayseri şehirlerinde henüz özel üniversite kurulmadığını kaydeden Hacısalihoğlu “Daha bir ay kadar önce Samsun'a bile izin verildi. Bugün Avrasya Üniversitesi'nin açılış çalışmalarının sonuna gelinmiştir. Mütevelli Heyetimiz bir araya gelerek çalışmaların geldiği son noktayı değerlendirmiş ve siz kamuoyunun karşısına çıkmıştır. Önümüzdeki günlerde konu YÖK Genel Kurulu’nda karara bağlanacaktır. Trabzon kamuoyunun bugüne kadar gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyoruz.

Siyasilerimizin, başta YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr.Yusuf Ziya Özcan ve Trabzonlu YÖK üyeleri olmak üzere tüm YÖK üyelerinin, Trabzon bürokrasisinin desteğini bekliyoruz” dedi.

trabzon-2.jpg