Trabzon'a Olimpik Yüzme Havuzu

Trabzon'a Olimpik Yüzme Havuzu
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Trabzon'un uluslararası standartlarda bir yüzme sporu kampusuna kavuşacağını söyledi.
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, oyunlar için projelendirilen ve yapımına başlanan Açılır-Kapanır Çatılı Olimpik Yüzme Havuzu'nun mevcut Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu ile entegrasyonunun sağlanacağını ve Trabzon'un uluslararası standartlarda bir yüzme sporu kampusuna kavuşacağını söyledi.

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak 11'inci Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıkları sürüyor. Oyunlarda kullanılacak spor tesislerinin bakım, onarım ve inşaatından sorumlu olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, teknik alt yapı olarak adlandırılan bu çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Mevcut spor tesislerinin bakım ve onarımının yanı sıra yeni spor tesislerinin de projelendirildiğini ve yapımına başlandığını hatırlatan Özgür, Trabzon'a kazandırılacak bu tesislerden birinin de Açılır-Kapanır Çatılı ve Atlama Kuleli Yüzme Havuzu olduğunu dile getirdi.

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları kapsamında kullanılacak havuzun uluslararası spor aktiviteleri için de önemli bir tesis olacağının altını çizen Özgür, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 15 milyon 500 bin liraya ihale edilen ve 5 bini kapalı olmak üzere 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen havuzun 2011 yılı Ocak ayında tamamlanması öngörülüyor. Yüzme, kuleden atlama, su polosu, su topu ve su balesi için kullanılacak şekilde projelendirilen havuz, bin 450 seyirci kapasitesine sahip olacak” dedi.

- “ULUSLARARASI STANDARTLARDA BİR HAVUZ İNŞA EDİYORUZ”

Şu anda çanak diye tabir edilen kısmın inşaatının sürdüğünü belirten Özgür, şunları kaydetti: “Tesisin ana bileşeni olan Olimpik Yüzme Havuzu, 25 x 50 metre ölçülerinde ve 10 kulvarlı olarak inşa ediliyor. Uluslararası standartlardaki bu havuz, bir adet açılır-kapanır olimpik havuz ve tribünü, sporcu soyunma odaları ve duş birimleri, açık otopark ve yaya yollarından oluşacak şekilde ünitelendirildi.”

Yeni havuzun, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu ile iki farklı kottan bağlantısının sağlanacağına dikkat çeken Özgür, iki havuzun entegrasyonunun sağlanmasıyla Trabzon çağdaş bir yüzme sporu kampusuna kavuşacağını vurguladı.