Trabzon'a Yeni Diş Hastanesi

Trabzon'a Yeni Diş Hastanesi
Trabzon’un Yeni mahalle semtinde bulunan Tekel Başmüdürlük binasının yerine yapılması planlanan yeni Diş Hastanesi’nin projesinde sona gelindi.

Konuyla ilgili bilgi veren TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İlişkiler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Diş Hastanesi’ni yakın zamanda Trabzon'a kazandırma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Cevdet Erdöl, Diş Hastanesi ile ilgili proje çalışmalarının bittiğini kaydederek “Detay projesi hazırlandı. Yenimahalle'deki Tekel'in Başmüdürlük binası yıkılacak ve 5-6 katlı çok güzel diş hastanesi yapılacak. Hastanemizin ameliyathanesinde özürlü grup hastaları ile dişhekiminden ileri derecede korkan, tedavi olamayan hastalar ve cerrahi girişim gerektiren vakaların tedavileri de amaçlanmaktadır. Yakın zamanda da ihalesi gerçekleştirilecek" dedi.

Öte yandan Trabzon’a yapılacak yeni diş hastanesinin proje özellikleri şu şekilde: 

"Diş ünite kapasitesi ameliyathane ve acil bölümdekiler hariç 54 adet; ameliyathane bölümü 1 genel anestezi 3 de lokal anestezi odası olmak üzere toplam 4 adet ünit-sistem bulunuyor; zemin üzeri toplam m2’si 7600 m2, bodrum ve kapalı otopark toplamı ise 5800m2 olmak üzere genel toplamda 13400m2 kapalı alanı mevcut; kapalı otoparkı 2 katlı ve hastane bahçesinde yaklaşık 50 araçlık açık otoparkı bulunacak; ameliyathanesinde özürlü grup hastaları ile diş hekiminden ileri derecede korkan ve tedavi olamayan hastalar ve de cerrahi girişim gerektiren vakaların tedavileri yapılabilecek; hastanede her katta röntgen labratuvarları ayrıca genel biyokimya labratuvarları, protez labratuvarları da oluşturulacak; Hastanenin arsa alanı ise 4380m2 olacak”.