Trabzon'da 2. Gezi Parkı Gerginliği

Trabzon'da 2. Gezi Parkı Gerginliği
Trabzon'da bugün de Gezi Parkı gerginliği yaşandı, polis her iki grubu bir araya getirmemek için yoğun çaba harcadı.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla bir araya gelen gruba karşıt görüşten bir grup slogan atıp tepki gösterirken, polis her iki grubu bir araya getirmemek için yoğun çaba harcadı.

İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek vermek amacıyla Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşuna bağlı gruba bir grup vatandaş tepki gösterdi.

trabzonda-2.-gezi-parki-gerginligi-1.jpg

Polis olası olaylara meydan vermemek için yoğun çaba sarfedirken her iki grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla akşam saatlerinde Atatürk Alanı'nda toplanan KESK'e bağlı grup, Atatürk Anıtı önünde basın açıklama yapmak istedi.

Bu sırada açıklama yapılmasını istemeyen karşıt görüşlü grup slogan atarak, alana girmeye çalıştı. Polisin zamanında müdahalesiyle iki grubun karşı karşıya gelmesi engellenirken Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın grubu iknaya çabaları dikkat çekti.

Müdür Yavaş gruba "Lütfen yapmayın, beni dinleyin. Akıllı olun" diyerek grubun sakinleştirip uzaklaştırması dikkat çekti.

Grup, 'Burası İstanbul değil Trabzon. Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarken, KESK'e bağlı grup da alanda açıklamasını yaptıktan sonra alandan ayrıldı.

Grup daha sonra Atatürk Anıtı önüne gelerek burada slogan atmaya devam ederken daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

trabzonda-2.-gezi-parki-gerginligi-2.jpg