Trabzon'da bayramlaşma yapıldı

Trabzon'da bayramlaşma yapıldı
Trabzon’da Kurban Bayramı dolayısıyla halka açık bayramlaşma töreni düzenlendi.

Trabzon'daki ilk bayramlaşma Sülüklü Mezarlığı'ndaki Şehitlikte yapıldı.

Buradaki törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, daire amirleri, askerler ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasından sonra katılımcılar şehitliğe karanfil bıraktılar.

trabzonda-bayramlasma-yapildi-(2).jpg

trabzonda-bayramlasma-yapildi.jpg.jpg

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kabristanlık ziyaretine gelen vatandaşlara karanfil verildi ve çikolata ikram edildi.

Kabristanlıktaki programın ardından Başkan Gümrükçüoğlu ve Vali Öz daha Fatih Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan hastaları, Emniyet Müdürlüğü personelini, İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki askerleri, Trabzon Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu ve ardından da Trabzon Huzurevi'ni ziyaret etti.

trabzonda-bayramlasma-yapildi-(3).jpg

Daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde halk bayramlaşması yapıldı. Katılımın çok yüksek olduğu bayramlaşmaya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Belediye Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe belediye başkanları, oda başkanları, STÖ başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımın yoğun olduğu bayramlaşma töreninde belediyeye gelen misafirlere kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi.

trabzonda-bayramlasma-yapildi-(4).jpg

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kurban Bayramı'nın insanlar arasındaki birlik ve bütünlüğü pekiştirdiğini ifade ederek, "Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği Kurban Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneğini ortaya koymaktadır. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. Bizler aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve kaynaşmayı sürdürdüğümüz sürece toplumumuz bozulmadan dimdik ayakta kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Trabzon halkının, milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eder tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Allah'tan niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.

trabzonda-bayramlasma-yapildi-(6).jpg

trabzonda-bayramlasma-yapildi-(5).jpg