Trabzon'da çete operasyonu

Trabzon'da çete operasyonu
Trabzon'da polisin yaptığı operasyonda aralarında banka müdürü, gardiyan gibi kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 kişi çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak suçlarından gözaltına alındı.

Trabzon'da polisin yaptığı operasyonda aralarında banka müdürü, gardiyan gibi kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 kişi çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak suçlarından gözaltına alınarak Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevkedildi.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürü Feridun Boz ile birlikte bugün bir basın toplantısı düzenleyen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yaklaşık 10 aydır suç örgütüne yönelik sürdürülen çalışma çerçevesinde cinayetle sonuçlanabilecek muhtemel bir çok olayın son anda önlendiğini söyledi. Trabzon'da yakalanan 19 kişinin bu sabah erken saatlerde Erzurum'a gönderildiğini belirten Vali Kızılcık " Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma dosyası kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 3 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında, Organize suç örgütü lider yöneticisi ve mensuplarından oluşan ve aralarında banka müdürü, gardiyan gibi kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 19 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 19 şüpheli şahsın ev ve iş yeri aramalarında 5 adet değişik çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 10 adet şarjör, değişik çap markalarda 168 adet fişek, 1 adet oluklu bıçak, 115 gram kubar esrar maddesi, 1 adet sahte sürücü belgesi, çok sayıda döküman, ajanda, senet, çek, banka evrakları ele geçirilmiştir” dedi.

trabzon-valisi-ve-emniyet-muduru.jpg

“Yaklaşık olarak 10 aylık bir çalışma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin Trabzon il genelinde 25 Aralık 2008 tarihinden bu güne kadar meydana gelen 2 ayrı kamu görevlisine yönelik silahlı saldırı ile silahlı yaralama, adam öldürmeye teşebbüs, yağma iş yeri, oto kurşunlama, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, darp, tehdit gibi olayları gerçekleştirdikleri, bir kısmının bir çok olayın azmettiricisi oldukları, bir çok faili meçhul olayın ise bizzat failleri oldukları tespit edilmiştir” diyen Vali Kızılcık “Bu eylemleri ile insanlara göz dağı vererek toplumda kendilerinden çekinmesi, korkulması havası estirerek ve kendileri hakkında olabilecek şikayetleri de engelleyecek tedbirlere başvurarak adalet ve güven duygusunu zedeledikleri müşade edilmiştir. Ayrıca operasyon öncesi yapılan çalışmalarda yine bu şahıslardan 7 adet ruhsatsız tabanca ve 69 fişek ele geçirilmiş, eylem gerçekleştirmek için kullanılacak olan bu silahların aldırılması ile cinayetle dahi sonuçlanabilecek muhtemel bir çok olay son anda engellenmiştir" diye konuştu.