Trabzon'da domuz gribi görüldü

Trabzon'da domuz gribi görüldü
Trabzon'da bir üniversite öğrencisinde domuz gribine rastlandı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon'da bir üniversite öğrencisinde domuz gribine rastlandığını ve öğrencinin tedavisinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.

Vali Kızılcık, yaptığı açıklamada, domuz gribinin kış mevsiminin yaklaşmasıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde görülmeye başladığını belirterek, söz konusu grip vakalarına Türkiye'de de rastlandığını anımsattı.

Trabzon'da bir kişide domuz gribi tespit edildiğini belirten Vali Kızılcık, ''Geçtiğimiz hafta grip şikayetiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine başvuran bir üniversite öğrencisinde domuz gribine rastlandı, gerekli tedavileri yapıldı ve taburcu edildi. Tahlilleri doğrulanmak üzere Ankara'ya gönderildiğinde sonuçlar pozitif olarak çıktı'' dedi.

Vali Kızılcık, bu öğrencinin iyileştiğini belirterek, ''Sevindirici olan hastamızın iyileşmiş olması. Önümüzdeki 2-3 gün boyunca okula gelmemesi istendi. Fakat sağlık durumunda herhangi bir olumsuz durum yok. Gayet güzel bir şekilde tedavisi yapılıp taburcu edildi'' şeklinde konuştu.

Domuz gribine ilişkin Valilik olarak gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Vali Kızılcık, ''Biz vilayet olarak Sağlık Bakanlığının gönderdiği genelge ve açıklamalar doğrultusunda gerekli tedbirleri almış durumdayız. Korkulacak herhangi bir durum söz konusu değildir'' dedi.

Vali Kızılcık, domuz gribiyle ilgili aşıların da Trabzon'a ulaştığını ifade ederek, aşıların yarından itibaren, Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda yapılacağını söyledi.