Trabzon'da fidye için kaçırılan genç kurtarıldı

Trabzon'da fidye için kaçırılan genç kurtarıldı
Trabzon'da fidye için kaçırıldığı öne sürülen genç, yapılan operasyonla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, önceki gün il merkezine bağlı Bengisu köyündeki evine aracıyla gitmekte olan Mehmet K'nin (22) yolu, arızalanmış süsü verilen bir otomobille 3 kişi tarafından kesildi.

Yardım etmek için araçtan inen gence saldıran bu kişiler, silahla Mehmet K'yi kaçırdı, gencin aracını da yaktı. İl merkezine gelen bu kişiler, cep telefonuyla gencin iş adamı olan babası Engin K'yi arayarak oğlunu kaçırdıklarını ve 150 bin lira fidye karşılığında bırakabileceklerini bildirdi.

Durumu polise bildiren Engin K'nin ihbarı üzerine yapılan çalışmada, aramanın yapıldığı cep telefonu SIM kartının alındığı iş yerinin güvenlik kameralarından, şahısların kimlikleri tespit edildi.

Harekete geçen polis ekipleri, Fatih Mahallesi'nde bir eve düzenledikleri operasyonla Mehmet K'yi kurtararak, olaya karışan Hasan T. ve Hayati B'yi gözaltına aldı. Firar ettiği anlaşılan Hasan S'nin ise yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan Hasan T. ile Hayati B, Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Öte yandan kaçırılan Mehmet K.'nın İstanbul Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyken okulu yarıda bırakarak çalışmak için babasının yanına döndüğü ve fidye için kendisini kaçıran 3 kişinin 3-4 gün boyunca kendisini ve evini takip ettiği ortaya çıktı.