Trabzon’da İsrail Ve Abd’ye Tepki

Trabzon’da İsrail Ve Abd’ye Tepki
Trabzon'da Kudüs Platformu tarafından düzenlenen "Kudüs Yürüyüşü ve Filistin'e Özgürlük Mitingi"nde binlerce kişi Kudüs için tek yürek oldu.

Trabzon'da Kudüs Platformu tarafından düzenlenen "Kudüs Yürüyüşü ve Filistin'e Özgürlük Mitingi"nde binlerce kişi Kudüs için tek yürek oldu.

Trabzon'daki sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kudüs Platformu tarafından organize edilen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

Cumhuriyet Caddesinde toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve dövizler eşliğinde Maraş Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

'İsrail'e lanet, Filistin'e destek" sloganlarıyla alana varan coşkulu kalabalığı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşlarla karşıladı. Burada düzenlenen mitingde Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu en güçlü şekilde vurgulandı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Filistin'deki İsrail zulmü, Kudüs ve Mescid-i Aksa sinevizyon gösterisi yapıldı.

İlk olarak kürsüye gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Mescid-i Aksa Müslümanların haremidir. Haremimizin İsrail ve işbirlikçi Amerika tarafından kirletilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Kudüs bizim imani, manevi ve milli meselemizdir" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında, "Kudüs bizim imani, manevi ve milli meselemizdir. Kudüs Filistin'in başkentidir. Mescid-i Aksa ebediyen baki kalacaktır" dedi. "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet AleyhisselatüVesselam'ın Allah'ın (c.c.) emri ve izniyle 1439 sene evvel ektiği tohum bugün Trabzon meydanında bu muhteşem manzarayı ortaya koydu." diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu şöyle devam etti: "Elhamdülillah, İşte Trabzon meydanı bugün, bütün dünyaya haykırarak "Kudüs, Filistin'in başşehridir ve Mescid-i Aksa ebediyen baki kalacaktır" diyor. Bugün bu meydanda bir araya gelişimiz sıradan bir olay değildir. Bu bizim için milli, manevi, imani bir vazifedir. Çünkü Rabbimiz Ali İmran Suresi 106'ıncı ve 107'inci ayetlerinde mealen, "O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır", "Yüzleri ağaranlar Allah'ın rahmeti içindedir" diye buyuruyor. İşte hepimiz; "Kudüs, kendilerine gönderilen peygamberlere isyan eden İsrail'in başşehri olamaz" diyerek ve canlarımız dâhil mücadele ederek yüzleri ağaranlardan olmak adımlarıyla buradayız. Hepimiz Rabbimizin (c.c.) Hud Suresi'ndeki "Zulmeden zalimlere meyletmeyiniz. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka dostunuz yoktur" emriyle buradayız. Bugün zalim İsrail ve onun işbirlikçilerine meyletmemek, mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak ve ortaya koymak için buradayız. "Size ne Kudüs'ten" diyen zalimlere sesleniyoruz: Kudüs bizim izin imani meseledir. Miraç hediyemiz, Mescid'i Aksa ve etrafı, mübarek kılınan topraklardır. Kudüs bizim için manevi meseledir. Kudüs bizim için milli meseledir. Çünkü asırlar boyunca ecdadımız bu mübarek topraklara sahip çıkmış, uğurunda can vermiş ve kıyamete kadar da buraları bize emanet etmiştir. Ecdadımız, "Mekke Allah'ın (c.c.) haremi, Medine Hz. Muhammet (SAV) efendimizin haremi, Kudüs tüm Müslümanların haremidir" demiştir. Haremimizin İsrail ve işbirlikçi Amerika tarafından kirletilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu unutmayacağız ve yaşatacağız" dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da, dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kudüs İslam Dünyasının başkentidir" açıklamasının her şeyi gösterdiğini belirterek, "Bütün İslam dünyasında lider olan Türk milletinin öncülüğünde bu mesele hallolacaktır" dedi.

Kudüs Platformu tarafından hazırlanan bildiride ise "Kudüs, İslam'ın altyapısını oluşturmak üzere gönderilen ve dönemlerinde geçerli ve hak din olan üç inanç için de hakkaniyet temelli özgürlük ve barışı arayan Ortadoğu'nun yüreğidir. Kudüs, İslam dininin ilk kıblesi olmasının yanı sıra kutsal mekânlarıyla tarihi, kültürel, dini kimliğini kazanmış olan ve bu niteliğiyle dünya esenliğinin göz bebeği bir şehirdir. Kudüs'ün özel statüsüne sahip çıkmak, korumak, tüm renkliliğiyle barış içinde bir dünyayı gerçek kılmak bakımından hayati derecede önemlidir. Tüm dünya devletlerini mukaddes Kudüs'ü bağımsız Filistin'in başkenti olarak tanımaya ve bunun göstergesi olarak Filistin Büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımaya davet ediyoruz. İsrail ile yapılan bütün ticari, askeri, istihbarı ve diğer tüm anlaşmaların yeniden değerlendirilerek vazgeçilmesi, bu coğrafyanın tüm dünyaya iletilmesi talebimizdir" denildi.

Trabzon’da İsrail Ve Abd’ye Tepki

Trabzon’da İsrail Ve Abd’ye Tepki

Trabzon’da İsrail Ve Abd’ye Tepki

Kaynak:IHA