Trabzon'da mahalleler isim değişikliği için sıraya girdi !

Trabzon'da mahalleler isim değişikliği için sıraya girdi !
Trabzon’da mahalle isim değiiklikleri için başvurular üst üste yapılmaya başlanıldı.

Cumhuriyet'in ilanından sonra Türkçe olmayan bir çok isim değiştirilmiş yerine Türkçe isimler kaydedilmişti. Son dönemde ise demokratikleşme paketleri ile bu uygulamalara son verilerek eski isimlerin kullanılmasının önü açıldı.

İlk isim değişikliği talepleri Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinden gelmeye başladı. Fakat sürecin ilerlemesiyle birlikte Karadeniz Bölgesi'nden de eski isme dönmek için talepler gelmeye başladı.

Trabzon'da Yalı Mahallesi’nin adının eski ismi olan Faroz' olarak değiştirilmesi talebinin Ortahisar Belediye Meclisi'ne gelmesinin ardından Esentepe Mahallesi de isim değişikliği ile Arafilboyu adını almak için hazırlık yapıyor.

Esentepe Mahallesi Muhtari Mustafa Ayvaz isim değişikliğini mahalle halkı olarak komple istediklerini belirterek "Esentepe Mahallesi'ni kimse bilmiyor. Bize 'nerelisin?' diye sorulduğunda bizler 'Arafilboylu'yuz' diyoruz. Mahallede her kime sorsak 'Arafilboyluyuz' der. Çünkü bizler Esentepe Mahallesi adını sadece resmi işlerde kullandık. İsim değiştirince vatan haini gibi tepki gösterenler var. Hayır kardeşim ne alakası var. Bizler Arafilboyluyuz. İsim değişse de değişmese de Arafilboyluyuz. Bunu kime ne zararı olabilir. Bizler ülkesini ve milletini seven insanlarız. Kültürel olarak sürekli duyduğumuz ve yerimizin adı olan her zaman kullandığımız ismimizin yeniden resmileşmesini istiyoruz" dedi.

"Arafilboyu" ismine geçiş için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Muhtar Ayvaz "İnşallah yakın zamanda resmi olarak Arafilboyu ismine geçeceğiz. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Gençlerimiz defterlerinin arkalarına, kağıtlara duvarlara yazıyorlar bu ismi. Artık nüfus cüzdanlarında yazmaları gerektiğini düşünüyorum. mutlaka tepkiler gelecektir. Biz yapacak olduğumuz girişimiz arkasındayız ve yetkililerden de destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.