Trabzon’da Nevruz Turizmi Hareketliliği

Trabzon’da Nevruz Turizmi Hareketliliği
İran'daki Nevruz Bayramı nedeniyle bin 500'e yakın İranlı turist Trabzon'a gelirken, alışveriş mağazaları iş yerlerinin camlarına Farsça afişler asarak...

İran'daki Nevruz Bayramı nedeniyle bin 500'e yakın İranlı turist Trabzon'a gelirken, alışveriş mağazaları iş yerlerinin camlarına Farsça afişler asarak İranlı turistleri çekmeye çalışıyor.

Nevruz Bayramı tatili nedeniyle Trabzon'a gelen çok sayıda turist yaptıkları alışverişlerle bölge ekonomisine büyük canlılık kazandırırken, nevruz tatili süresince Trabzon'da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen indirim günleri etkinliğine turistler büyük ilgi gösteriyor.

Özellikle İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan vatandaşlarının Nevruz tatili için Trabzon'u tercih ettiklerini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon olarak İran nezdinde yaptıkları çalışmaların semeresini gördüklerini söyledi. Gürkök "İran'a karşı olan yaptırımların gevşetilmesiyle birlikte insanlar artık ülke dışına çıkmaya, seyahat etmeye başladı. Daha önce İran'a iki seyahatimiz oldu. Orada seyahat acenteleri, Kültür ve Turizm Müdürleriyle toplantı yaptık. Onları buraya davet ettik. Bölgemizin tanıtımını yaptık. Nevruz bayram tatilleri vardı. Yaklaşık bin 500 yakın İranlı misafiri Trabzon'da ağırladık. Bir o kadar da Batum'a gitti. Batum'u genellikle eğlence bakımından tercih ediyorlar. Bölgemizi ise alışveriş ve doğu turizmi açısından tercih ediyorlar. İran pazarından sonra da artık yavaş yavaş gerçek sezona giriyoruz. Bu sezonda herhangi bir olumsuzluk olmayacağını düşünerek geçen seneye nazaran yüzde 15 daha fazlalık bekliyoruz. Bu sezon iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da bir süre önce Tahran'da turizm fuarına katılarak bölgenin tanıtımını yaptıklarını hatırlattı. 21 Mart'ta başlayan Nevruz Bayramı'nın komşu ülkelerde 15 gün tatil olarak kutlandığını kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, "Hem tatil hem de alış veriş için Trabzon'un tercih edilmesi için şehrimizde indirim günleri başlatıldı" dedi. Hacısalihoğlu, "Trabzon'da Nevruz tatili indirim ve alışveriş günleri ile birleştirildi. Bir hayli de ilgi gördü. Gerek turizm sektörü, gerekse alış veriş sektörlerimizde ekonomik haraketlilik sağlandı" diye konuştu.

Nevruz Bayramı öncesinde TTSO ve TÜRSAB işbirliğiyle Trabzon'da faaliyette bulunan turizm şirketleri, AVM yöneticileri ve firma yetkililerinin destekleriyle şehirde dükkanlara afişler asıldı. Farsça olarak hazırlanan ve üzerinde "Nevruzunuz Mübarek olsun" ifadelerinin yer aldığı afişlerde indirim günlerine dikkat çekildi.

Nevruz tatillerini Türkiye'de geçirmekten oldukça memnun olduklarını dile getiren turistler Türk mallarını fiyat ve kalite olarak çok beğendiklerini, Nevruz bayramı indiriminden de oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Trabzon’da Nevruz Turizmi Hareketliliği

Trabzon’da Nevruz Turizmi Hareketliliği

Trabzon’da Nevruz Turizmi Hareketliliği

Kaynak:IHA