Trabzonda Rize-Artvin Gecesi

Trabzonda Rize-Artvin Gecesi
Rize-Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği'nin gecesi renkli geçti.

Rize-Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği’nin gecesinde bir araya gelen,Trabzon'da yaşayan genelde Rize ve Artvin ilçelerinin nüfusuna kayıtlı bölgemizin insanları, oldukça güzel bir gece geçirdiler.

Trabzon Zorlu Grand Otel’in Balo Salonu’nda yapılan yemekli ve eşli geceye, eşleri ve çoluk çocuğuyla katılanlar, özellikle yörenin kendine has sazı tulumla coştular.

Genelde Laz kökenli insanlarımızın yaşadığı Pazar, Hemşin, Ardeşen, Işıklı, Fındıklı, Arhavi, Hopa, Sarp ve Kemalpaşalı olan ve Trabzon'da yetişen ve yıllardır iş hayatlarını sürdüren bölgemizin insanları, yılda bir yaptıkları bu anlamlı gecede bir araya gelerek, hasret gideriyorlar.

Trabzonlu olan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun da kısa bir konuşma yaptığı gecede, aynı zamanda müzik öğretmeni olan, aslen Fındıklılı, Trabzon müzik camiasının yetiştirdiği genç sanatçı Lütfiye Öztürk, söylediği birbirinden güzel şarkılarla gecenin şık sesi ve de yaptığı esprilerle neşe kaynağı oldu.

vali-muftuoglu.jpg

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve bir grup yönetim kurulu da gecede yer aldı.

Organizatörlüğünü İbrahim Ocaklı'nın yaptığı geleneksel gecede, özel olarak Fındıklı ilçesinden gelen tulumcu Şanlı İnce ve yardımcısı Osman Beşyıldız, Trabzon'da yaşayan genelde laz kökenli insanlarımıza, yörenin birbirinden güzel türkülerini tulum eşliğinde sundular.

tulum.20100330115350..jpg

Trabzon'da yaşayan tanınmış simaların katıldığı geceye, yoğun ilginin olduğu gözlenirken, geç saatlere kadar tulum eşliğinde horon oynayanlar, bir dahaki yıl buluşmak üzere, sabahın ilk saatleriyle birlikte salondan ayrıldılar.