Trabzon'da 'Temel Fıkrası' gibi çöp toplama işlemi

Trabzon'da 'Temel Fıkrası' gibi çöp toplama işlemi
Trabzon'da şehrin değişik yerlerinde bulunan ayrıştırılmış çöp bidonlarındaki çöpü toplayan Trabzon Belediyesi ekipleri ayrıştırılmış çöpleri aynı çöp arabasına döküyor.

Temel fıkraları ile ünlü Trabzon'da 'Temel Fıkrası' gibi çöp toplama işlemi gerçekleşiyor. Vatandaş çöpleri ayrıştırma kutusuna atıyor ancak belediyeye ait çöp toplama ekipleri ayrıştırma kutularına özenle atılmış çöplerin bulundukları bidonları aynı çöp arabasına dökerek tekrar birleştiriyor.

Ayrıştırılmalı çöp bidonları kağıt, pet şişe, cam gibi geri dönüşümü sağlanan ürünlerin tekrar geri kazanılmasını sağlamayı amaçlarken, bu ayrıştırma anlayışı Trabzon'da sadece çöp bidonlarında hayata geçiriliyor. Vatandaş çöpleri ayrıştırma kutularındaki işaretli yerlere atarak ayrıştırırken, belediye işçileri ise bu çöpleri ayrı ayrı kamyonlara yükleyip depolara götürmesi gerekirken ayrıştırılmış çöpleri birbirine katarak topluyor.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, temizlik işlerini özelleştirmeleri nedeniyle çöpleri özelleştirme ile ihaleyi alan firmanın ekiplerinin topladığını belirterek, "Bu ekipler normalde farklı çöp arabaları ile bu ayrıştırılmış ürünleri almaları gerekiyor. Ancak çöp arabaları yeterli olmadığı için böyle bir yola gitmişler. Önümüzdeki aydan itibaren bu eksikliklerini gidereceklerini söylediler. Bu demek değildir ki ayrıştırılan çöpler birlikte depolanıyor. Çöp arabaları ile Deliklitaş mevkiindeki tesise götürülen çöpler burada ayrıştırma işleminden geçirilmektedir. Geri dönüştürülecek çöpler burada diğer çöplerden ayrılmakta ve işlemden geçirilmektedir" dedi.