Trabzon’da uyuşturucu operasyonu

Trabzon’da uyuşturucu operasyonu
Trabzon’da uyuşturucu madde operasyonu kapsamında yaklaşık 58 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 4 tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Uyuşturucu Madde Ticaretine yönelik yaptığı istihbari çalışmalar doğrultusunda, doğu illerinden temin edilen uyuşturucu maddelerin Trabzon’a sevkiyatının yapılacağı yönünde bilgiler üzerine harekete geçti. Olayla ilgili olarak yapılan çalışmalarda Yeşiltepe Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı üzerinde üç araç ile birlikte R.Ö, B.Y, M.G, M.A ve M. B isimli şahıslar yakalanırken, araçlarda uyuşturucu madde arama dedektör köpeği Lisa marifeti ile arama yapıldı.

Arama dedektör köpeği Lisa’nın iki araca yoğun tepki vermesi üzerine yapılan kontrollerde 3 adet koli, 4 adet çuval ve 2 adet poşet içerisine konulmuş vaziyette toplam 57 Kilo 676 Gram Kubar Esrar Maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili R.Ö, B.Y, M.G, M.A ve M.B isimli şahıslar gözaltına alındı.

Şüpheliler daha sonra ”Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek” suçundan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilirken, M.A isimli şahıs Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şüphelilerden R.Ö., B.Y., M.G. ve M.B. isimli şahıslar çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na teslim edilirken, olayda yakalanan uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin 230 bin TL olduğu öğrenildi.