Trabzon’daki Çığ Bölgesine Ulaşıldı VİDEO İZLE

Trabzon’daki Çığ Bölgesine Ulaşıldı VİDEO İZLE
Trabzon'da 1 işçinin ölümü, 4 işçinin de kar altında kalması ile sonuçlanan çığ felaketinin üzerinden geçen 22 saat sonra AFAD ekipleri çığ bölgesine ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesinde dün saat 13.00 sıralarında yaşanan ve 1 işçinin ölümü, 4 işçinin de kar altında kalması ile sonuçlanan çığ felaketinin üzerinden geçen 22 saat sonra AFAD ekipleri çığ bölgesine ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başlarken, AFAD ekiplerinden başka herhangi bir ekibin bölgede arama kurtarma çalışmasına katılmasına çığ tehlikesi nedeniyle izin verilmiyor.

cigdan-ilk-fotograf-trabzon-2.jpg

Saat 11.15 sıralarında bölgeye ulaşan ekipler, çalışmalara başlarken, çalışmalara Trabzon, Bayburt ve Erzurum’dan gelen toplam 69 kişilik AFAD ekibi katılıyor. Ekipler ilk olarak dün çığ altından cansız bedeni çıkartılan Nusret Er’in cesedini ambulansa konularak bölgeden götürülmesini sağlarken, çalışmalar titizlikle devam ediyor.

cigdan-ilk-fotograf-trabzon.jpg

Vali Abdil Celil Öz, bölgeye gelerek görevlilerden bilgi alırken, dün hava şartlarından ötürü istenilen çalışmanın yapılamadığını ancak bugün hava şartları izin verdiği ölçüde çalışmaların süreceğini söyledi. Vali Öz “Umarım fazla sürmez. Ekipler şuan dereye doğru çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. Zor şartlar altında çalışmalar sürüyor” dedi.