Trabzon’daki Çığ Felaketinde Çalışmalara Ara Verildi

Trabzon’daki Çığ Felaketinde Çalışmalara Ara Verildi
Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde çığ altında kalan 4 işçiyi bulmak için yapılan çalışmalara ara verildi.

Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde çığ altında kalan 4 işçiyi bulmak için öğleden bu yana aralıksız çalışan AFAD ekiplerinin havanın kararması ve zorlu hava şartları nedeniyle çalışmalarına yarın sabah başlamak üzere ara vereceği öğrenildi.

Çığın düştüğü bölgede Trabzon ve Erzurum AFAD ekipleri dönüşümlü olarak çalışırken, tünel girişine yakın noktada ve dere yatağında arama çalışmalarını sürdürdü. Bölgedeki soğuk hava ve tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülürken, havanın kararması ile çalışmaların yarın sabah başlamak üzere ara verileceği kaydedildi.

trabzon’da-cig-1.jpg

Öte yandan çığ altında kalan işçilerin aileleri de Çaykara’ya gelmeye başladı. Olaydan hemen sonra cesedi bulunan Nusret Er'in cenazesi olay yerinden Çaykara Devlet Hastanesi morguna getirilirken, Adana’daki yakınlarına bilgi verildi.

Yine çığ altında kalan ve arama çalışmaları devam eden Muhammet Işıklı (Afyon), Lokman Çelik (Muşlu ancak Denizli’de yaşıyor), Erhan Arslan (Tunceli) ve Can Özyürek’in (Sivas) memleketlerinden yakınları Çaykara’ya gelmeye başladı.

trabzon’da-cig-2.jpg

Çığın HES inşaatının bulunduğu yerdeki dağın iki tarafından karşılıklı başlatılan tünel çalışması esnasında yaşandığı, kar altındaki 4 kişiden ikisinin pikapın içerisindeyken çığın savurmasıyla dere bölgesine düştükleri, diğer ikisinin ise çığa tünelin ağzında yakalandığı öğrenildi.

trabzon’da-cig-3.jpg

trabzon’da-cig-4.jpg

trabzon’da-cig-5.jpg