Trabzon'daki eylemde gerginlik

Trabzon'daki eylemde gerginlik
Trabzon'da Tekel İşçilerinin düzenlediği eyleme destek amacıyla gerçekleşen eylemde gerginlik yaşandı.

Tekel işçilerine destek amacıyla Trabzon'da iş bırakan işçilerin Atatürk Alanı'nda gerçekleştirdikleri eylemde gerginlik yaşandı.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in bir günlük ''çalışmama hakkını kullanma'' eylemi kararı uyarınca, Tekel işçilerine destek amacıyla Trabzon'da işçiler iş bıraktı.

Gerginlik, Trabzon Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Kazancı'nın konuşması sırasında yaşandı.

Kazancı, "hükümetin asgari ücretliden vergi aldığını" eleştirdiği sırada alanda bulunan işçilerden biri Kazancı'ya "Bunları burada değil başbakanın yanında söyleyeceksiniz. Burada bunları söylemeyeceksiniz. Hükümet ve adamlarına müsaade etmeyeceksiniz burada" diyerek gerginliğe yol açtı. Yaşanan kısa gerginlik sırasında sendika üyeleri ortamı yumuşatmak için attıkları sloganlarla hükümeti eleştirdi.

Konuşmasına bir süre ara vermek zorunda kalan Kazancı, "Biz nerede olacağımızı ve nerede nasıl konuşacağımızı biliriz. Burada bulunmamız verdiğimiz desteğin bir ifadesi olsa gerek" diye karşılık verdi.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'e bağlı sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından oynanan horon sonrası grup dağıldı.