Trabzon’daki Fuarla 2 Bin Kişiye İş Kapısı Aralanacak

Trabzon’daki Fuarla 2 Bin Kişiye İş Kapısı Aralanacak
Trabzon’da yapılacak istihdam fuarı ile 2 bin kişiye iş kapısı aralanacak.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde 30-31 Mart 2017 tarihlerinde “Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi”nde üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşların ortak/destekçi olduğu 6. Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenecek. 

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, bu yıl düzenlenecek olan “6. Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na en az 15 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini söyledi. Zengin, “100’e yakın kurumsal firmanın 2 bine yakın iş/staj talebiyle katılacağı bu büyük organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Zengin, amaçlarını “Nitelikli iş arayanlara işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmek” olarak özetleyerek “İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda iş/staj başvurularının yanında alanında uzman ve Türkiye’de tanınan panelistler/konuşmacılar seminer verecektir. Davetli konuşmacıların, bilgi birikimlerini öğrencilere/iş arayan vatandaşlara aktararak kariyer yolculuğunda bir farkındalık oluşturması hedeflenmektedir. İş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturarak daha nitelikli işgücünün istihdama katılımını sağlayacak ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğin ilimiz için büyük önem taşıdığı muhakkaktır. Gerek iş arayanlarımızın, gerek öğrencilerimizin fuara katılım konusunda göstereceği ilginin ilimiz istihdam ve işsizlik sorununa yardımcı olacağı değerlendirilmektedir. Bu vesile ile bütün halkımızı, öğrencilerimizi ve özellikle iş arayanlarımızı fuarımıza davet ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz yıl 29-30 Eylül 2016 tarihlerinde beşincisi düzenlenen “Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”na 14 bin 250 ziyaretçi, 85 firma katılmıştı. Etkinlik süresince 6 bin 882 iş/staj başvurusu alınmıştı.