Trabzonspor Adeta Yabancı Cenneti

Trabzonspor Adeta Yabancı Cenneti
Geçmişte özellikle alt yapısından yetiştirdiği oyuncularla dikkat çeken Trabzonspor'un kadrosu, son yıllarda yabancılaşıyor.

Trabzonspor'da Emerson'un sözleşme imzalamasıyla yabancı oyuncu sayısı 12'ye yükseldi.

Hami Mandıralı, Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke gibi alt yapısından yıldız oyuncular yetiştiren, birçok milli oyuncuyu kadrosunda barındıran ve 6 şampiyonluğu Trabzon doğumlu oyuncuları ağırlıkta olan kadrolarla yaşayan bordo-mavili takımda, alt yapıdan eskisi gibi oyuncular yetişmiyor yabancı oyuncu sayısı artış gösteriyor.

Emerson'un transferiyle birlikte Karadeniz ekibinin kadrosunda 3'er Slovakya ve Brezilya, 2 Fildişi Sahili, 1'er Polonya, Arjantin ve Avusturyalı ve Çek Cumhuriyeti'nden olmak üzere 7 ülkeden 12 yabancı oyuncu bulunuyor.

Bordo-mavili takımın kadrosunda yabancı oyuncular olarak Adrian Mierzejewski (Polonya), Alanzinho (Brezilya), Didier Zokora (Fildişi Sahili), Emerson Da Conceiçao (Brezilyalı), Gustavo Colman (Arjantin), Marc Janko (Avusturya), Marek Cech (Slovakya), Marek Sapara (Slovakya), Ondrej Celustka (Çek Cumhuriyeti), Paulo Henrique (Brezilya), Robert Vittek (Slovakya) ve Souleymane Bamba (Fildişi Sahili) yer alıyor.

Trabzonspor'un yerli oyuncularından 5'i de Almanya doğumlu. Bordo-mavili takımda Aykut Akgün, Barış Özbek, Emre Güral, Halil Altıntop ve Yasin Öztekin takımdaki gurbetçi oyuncular olarak dikkat çekiyor.