Trabzonspor Başkanı: Drogba Bizi Aradı ve..

Trabzonspor Başkanı: Drogba Bizi Aradı ve..
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ilginç açıklamalarda bulundu...

Bordo-mavili kulübün 46. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde düzenlenen kutlama töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0 yendiklerini anımsatarak, "Eğer takımımız gruplara kalırsa bunu başarı olarak göreceğiz. Trabzonspor'un bu tür maçları çok kolay geçmesi lazım ama yeniden bir yapılanmanın içerisine giriyoruz. Transfer ettiğimiz oyuncular ve transfer edeceklerimiz var" ifadelerini kullandı.

Takımın neredeyse geçen seneki kadro ile sahada mücadele ettiğini belirten Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'un eksiği bir aile olma ve samimiyet. Onu da yavaş yavaş yakalamaya başladı ama tam manasıyla bunu yakaladık diyemiyoruz ve çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Hedefe varılması için önce kendi içerimizdeki yapılanmayı hem saha içerisinde hem de saha dışarısında tamamladığımızda herkesin özlediği Trabzonspor ortaya çıkacaktır. Transferle ilgili patron Ünal Karaman'dır. Alternatifler üzerinde çalışıyor ve bize de son aşamada alıp gelmek düşüyor. O konuyla ilgili çalışmaları var ve sonucunu da en kısa zamanda alırız inşallah" diye konuştu.

"Drogba, 'beni de çalıştıracak mısınız' diyor"

Malouda transferini de değerlendiren Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: "Bizim oyuncularımızın hepsi çok değerli ama Malouda bir dünya yıldızı. Herkes bir sene futbol oynamadı diyor ama kendisi 17 yaşından beri kişisel antrenörüyle çalışıyor. Hatta son olarak Chelsea'de Drogba'yı da çalıştırıyordu ve şimdi Drogba da arayarak 'beni de çalıştıracak mısınız' diyor. Adamlarda profesyonellik var ve sabah akşam antrenmanlarını yapıyorlar. Zaten bir sene oynamayan adam maça girdiğinde sırıtır. Maç eksiği var bunu kendisi de söylüyor. İlerleyen haftalarda çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. "

Santrafor için çalışma

Hacıosmanoğlu, forvete transfer yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya ise "Trabzon'u Trabzonlu gibi temsil edecek takımı sahada kuracağımızı söyledik ve önce kendi mevcut olan futbolcularımızı yüreklendirdik. Gelişen konjektör bize bu transferleri yapma zorunluluğu koştu. Çünkü bu şehir her şeyi hak ediyor ve hatta 'buraya yıldız gelmez' diyenlere de bir mesaj veriyor. Ben yıllardır bu şehre her futbolcunun gelebileceğini söylüyordum yeter ki sizin niyetiniz halishane olsun. Evet iki transfer yaptık ama bir santrafor için çalışmalarımız var. Trabzonspor'a bu oyuncuyu kazandırmak için uğraşıyoruz" yanıtını verdi.

Yeni sezonun ilk maçında deplasmanda Beşiktaş ile karşılacaklarını hatırlatan Hacıosmanoğlu, bu maçta deplasman yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağıyla ilgili olarak, "İlk çağrıyı ben yaptım ve sağolsun Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da daha sonra bir açıklaması oldu. Birebir görüşmemiz olmadı ama bize ne kadar kontenjan verirlerse biz de Trabzon'da aynı kontenjanı veririz. Bu her takım için geçerli" değerlendirmesinde bulundu.