Trabzonspor rakibinin Derry'sini yüzdü

Trabzonspor rakibinin Derry'sini yüzdü
Trabzonspor, Avrupa Ligi 2. turunda 4-2'lik galibiyetin rövanşında Derry City'i 3-0 yenerek tur atladı.

Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Derry City ile deplasmanda karşılaştı. Sahadan 3-0 galip ayrılarak bir üst tura yükseldi. Bordo-mavili ekip Dinamo Minsk ile eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu karşılaşmasında temsilcimiz Trabzonspor, ilk maçta Avni Aker'de 4-2 mağlup ettiği Derry City ile İrlanda'da karşılaştı. Bordo-mavililer The Brandywell Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 3-0'lık skorla kazandı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlanırken, maçın 2. devresinde goller geldi. Trabzonspor'da sahneye çıkan Paulo Henrique, 56. ve 82. dakikalarda attığı gollerle 2 farkı getirdi. Son dakikada da genç oyuncu Abdülkadir'in attığı gol 3-0'lık skoru belirledi.

Bu skorun ardından Trabzonspor, bir üst tura adını yazdırdı. Karadeniz ekibi 3. Eleme Turu'nda Belarus ekibi Dinamo Minsk ile karşı karşıya gelecek. İlk maç 1 Ağustos'ta deplasmanda oynanacakken, rövanş 8 Ağustos'ta Trabzon'da yapılacak.

İLK DEVRE SESSİZ GEÇTİ!

İlk yarı boyunca istediği pozisyonları bulamayan Trabzonspor, rakibinin de ataklar geliştirmesine izin vermedi. Bordo-mavililerde rakibe verilen pozisyonlarda ise kaleci Onur Kıvrak sahneye çıkarak golü önledi.

Derry City, ilk 45 dakikada kanatlardan geliştirdiği ataklarla gol bulmaya çalışırken, kaleci Onur ve Trabzonspor savunmasının yerinde müdahaleleri ev sahibi ekibin skor üretme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Karadeniz temsilcisi, ilk yarının son dakikasında Volkan ile gole çok yaklaştı ancak Derry City savunması topu gol çizgisinden çıkarmayı başardı.

2. YARIDA BEKLENEN GOL GELDİ!

2. yarıya daha istekli başlayan Trabzonspor, gol arayan rakibine karşı kontra ataklarla etkili oldu. Bordo-mavililer aradığı golü de 56. dakikada buldu.

Hızlı gelişen Trabzonspor atağında rakip ceza alanın önünde topla buluşan Olcan, ceza alanına girmek isterken, rakibi meşin yuvarlağa müdahale etti ve kale sahası çizgisi yakınlarındaki Henrique önüne düşen topu boş ağlara gönderdi.

HENRIQUE MAÇI BİTİRDİ!

Yediği golden sonra moral olarak oyundan düşen İrlanda temsilcisine karşın, Trabzonspor hızlı paslarla rakip yarı alana geçmeye başladı.

82. dakikada gelişen kontra atakta Volkan'ın pasında topla ceza alanında buluşan Henrique, karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve kendisinin ve takımının 2. golünü attı.

Son dakikada da genç oyuncu Abdülkadir sahneye çıktı ve farkı üçe çıkarırken, kalan dakikalarda başka gol olmadı. Trabzonspor bir üst tura çıktı. Bordo-mavililer 3. Eleme Turu'nda Dinamo Minsk ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
Karşılaşmanın 6. dakikasında ev sahibi ekip gole yaklaştı. McBried'ın sol taraftan ortaladığı topu kaleci Onur son anda tokatlayarak tehlikeyi önledi.
27. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında, Henrique'nin ceza alanının önünden çektiği şutta top savunmaya çarparak kornere gitti.
31. dakikada Patrick McEleney'in sol taraftan ceza alanına ortaladığı topu Higgins kafayla kaleye gönderdi. Kaleci Onur, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
38. dakika gelişen Trabzonspor atağında, Volkan'ın ceza alanına ortaladığı topu Derry City savunması kornere gönderdi.
44. dakikada bordo-mavili ekip gole çok yaklaştı. Adrian'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Volkan'ın vuruşunda, Derry City savunması son anda topu çizgi üzerinden çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
Karşılaşmanın 55. dakikasında Derry City, sağ taraftan korner kullandı. Ceza alanına ortalanan topa Higgins vurdu, kaleci Onur son andan topu kornere çeldi.
Trabzonspor aradığı gole 56. dakikada ulaştı. Olcan ceza alanına girmek isterken savunmanın müdahale etmesinin ardından top Henrique'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1
57.  dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında, Volkan'ın ortaladığı topa ceza alanında müsait durumdaki Olcan'dan önce savunma müdahale etti ve meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
60. dakikada Adrian'ın sağ taraftan kullandığı korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Aykut Demir topu kafa vuruşuyla kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
Mücadelenin 61. dakikasında Trabzonsporlu taraftarlar tribünde meşale yaktı. Güvenlik görevlileri müdahale ederek meşaleleri tribünden uzaklaştırdı.
77. dakikada Higgins'in ceza alanının sol çaprazından kullandığı serbest atışta, arka direğe doğru giden topa kimse dokunamayınca meşin yuvarlak auta çıktı.
82. dakikada gelişen Trabzonspor atağında, Volkan'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Henrique, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.
90. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Henrique'nin pasıyla topla buluşan Abdülkadir, sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-3.

Stat: Brandywell
Hakemler: Michael Lerjeus, Henrik Andren, Per Brogevik (İsveç)
Derry City: Doherty, Madden, Greacen, Shane McEleney, Osbourne, Higgins, Molloy, McBride (Dk. 79 Houston), Kavanagh (Dk. 73 Duffy) , McDaid, Patrick McEleney (Dk. 63 McNamee)
Trabzonspor: Onur, Zeki Yavru, Mustafa, Giray (Dk. 46 Aykut Demir), Celutska, Aykut Akgün, Volkan Şen, Colman (Dk. 46 Abdülkadir), Adrian (Dk. 83 Soner), Olcan, Henrique
Goller: Dk. 56 ve 82 Henrique, Dk. 90 Abdülkadir (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Giray, Dk. 67 Mustafa (Trabzonspor), Dk. 42 Greacen, Dk. 60 Shane McEleney (Derry City)