Trabzonspor şampiyon olamaz

Trabzonspor şampiyon olamaz
Trabzonspor'da kötü gidişatın nedenleri konuşulurken, eski başkan Mehmet Ali Yılmaz çok çarpıcı açıklamalar yaparak acı konuştu...

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Yönetim Fatih'i parası olmadığı için alamadı. Bu takımın şampiyonluk şansı yok. Taraftar sahip çıkmalı, güven veren transferler yapılmalıydı” dedi.

Sezona kötü başlayan ve dördüncü hafta sonunda 8 puan kaybeden Trabzonspor'da kötü gidişatın nedenleri konuşulurken, eski başkan Mehmet Ali Yılmaz çarpıcı açıkmalar yaptı.

GEÇEN YILKİ TABLO ALDATTI

Geçen sezonun aldatıcı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Trabzonspor lige berbat başladı. Gidişat hiç iyi görünmüyor, takımın hemen toparlanması gerekiyor. Geçen yıl herkes Trabzonspor'un iyi sonuçlar aldığını düşündü ancak ortada bir gerçek var.

O da Galatasaray ve Fenerbahçe çok kötüydü. Puan kaybetmekten anaları ağladı. Yönetim, artık transfer yapmayalım, hoca değişikliği Trabzonspor için yeterli mantığıyla hareket etti” dedi.

BU HALİYLE ÇOK ZOR

Trabzonspor'un şampiyonluk şansının olmadığını söyleyen Yılmaz,sözlerine şöyle devam etti: “Bu haliyle Trabzonspor şampiyonluk adayı olamaz. Rakipleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın durumu ortada. Bu tabloda Trabzonspor'un şansı yok gibi.”

SATILAN ADAM ALINMAZ

Çok tartışılan Fatih Tekke transferini de yorumlayan Yılmaz, “Fatih Tekke'nin Trabzonspor'a transferi niye konuşuldu bilmiyorum. Satılan adamı geri almanın mantığı nedir? O zaman Fatih Tekke satılmayacaktı. Ayrıca alacaksanız daha genç bir futbolcu alın. Ama Trabzonspor parası olmadığı için Fatih'i alamadı” diye konuştu.

GÜVEN VEREN TRANSFER LAZIM

Trabzonspor Yönetimi'nin tarnsfer politikasını eleştiren Mehmet Ali Yılmaz, “Yönetimin taraftara güven verecek tutum ve yapıda olması lazım. Böyle giderse güven ve yaptırım güçleri kalmaz. İyi transfer taraftarı sahaya çeker. Trabzonspor bu takımla şampiyon olamasada üstleri zorlayan bir kadroya sahip” şeklinde konuştu

Metin Diyadin

Transfer bizim istememizle olmuyor

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Metin Diyadin ise kötü gidişatı üst üste alınan kötü sonuçlara bağladı. Diyadin, “Sivasspor maçından sonra ağır bir süreç yaşadık. Üst üste alınan olumsuz sonuçlar takımı çok etkiledi. En kısa zamanda toparlanacak ve iyi sonuçlar alacak bir takıma sahibiz” dedi.

Alanzinho'nun formsuz olması nedeniyle kadroya alınmadığını söyleyen Diyardin, bu süreçte eksiklerin kendilerini çok zorladığını ancak milli maç arasında toparlanacaklarını ifade etti. Diyadin, Yattara'nın ise takımla çalışmalara başladığını ve ligin 5. haftasında forma giyebilecek duruma geleceğini söyledi.

SADECE GOLCÜLERİ ELEŞTİRMEK YANLIŞ

Gol atamadıkları için Gökhan ve Umut'un çok eleştirilmesine de değinen Diyadin, “sadece golcüleri eleştirmek doğru değil. Takım halinde gol atılır ve yenilir. Fatih Tekke ismi çok gündeme geliyor.

Fatih önemli bir futbolcu, yetenekleri tartışılmaz. Sadec ebizim istememizle transfer olmuyor. Transferin ekonomik tarafları ve koşulları vardır” diyerek, Tekke konusunda net konuşmaktan çekindi.