Trabzonspor'dan yeni stad atağı

Trabzonspor'dan yeni stad atağı
Uzun süreden beri kamuoyunu meşgul eden Akyazı Projesi'nin yüksek maliyet içermesi üzerine Trabzonspor Kulübü yeni stadyumun yeri için Büyük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alanı önerdi.

Edinilen bilgiye göre, Akyazı sahiline yapılması planlanan yeni stadyum projesinin yüksek maliyet içermesi, sadece denizi doldurmanın maliyetinin milyonlarca lirayı bulması ve stat yapım sürecinin yavaş işlemesi nedeniyle Trabzonspor Kulübü stat için yeni bir alan önerdi.

Tahliyesinin daha kolay, maliyetinin ise Akyazı Projesi’ne göre daha düşük olacağı düşünülen Büyük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alan yeni stadyumun yapılması için Bordo Mavili kulüp tarafından önerilirken, bu öneriye şimdiye kadar yetkili merciler tarafından olumlu bir yanıt alınamadı.

Trabzonspor Kulüp Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, stat yapım maliyetinin Akyazı’ya göre daha düşük olacağı ve tahliyesinde de sorun yaşanmayacağını düşündükleri Büyük Sanayi Sitesi’ne stat yapılması için öneride bulunduklarını doğruladı.