Trabzonspor'un Yeni Stadının Yapılacağı Akyazı Dolgu Alanı Kurban Pazarı Oluyor

Trabzonspor'un Yeni Stadının Yapılacağı Akyazı Dolgu Alanı Kurban Pazarı Oluyor
Dolgu çalışmalarına iki yıl önce başlanan ve halen devam eden Akyazı Stadı dolgu alanının 40 dönümlük kısmına Trabzon Belediyesi kurban satış yeri kuracak.

Trabzonspor’a yeni bir stadyum kazandırmak adına Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından çalışmaların devam ettiği dolgu alanı üzerine, Trabzon Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları çerçevesinde kurban satış alanı oluşturacak.

Kurban satış yerinde altyapı, şebeke suyu, aydınlatma, tuvalet, duş yeri, mescit gibi sosyal donatı alanı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren belediye, ayrıca kurban sahasında 2 adet kurban kesim yeri düzenlemesi yapılıyor. Kurban sahasında 203 adet büyükbaş hayvan çadırı, 70 adet küçükbaş hayvan çadırı yeri hazırlayan Belediye, gelen talepler doğrultusunda çadır sayısını artırmayı planlıyor.

trabzonsporun-yeni-stadinin-yapilacagi-akyazi-dolgu-alani-kurban-pazari-oluyor-1.jpg

Alan üzerinde 3 ayrı noktada hayvan indirme ve yükleme rampası düzenlemesi yapan belediye vatandaşların yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurban satış sahasında 5 adet çay ocağı ve 2 adet lokanta yeri oluşturacak. Alan üzerinde iki adet otopark tahsisi yapan belediye ayrıca hayvanların ve kurbanların tartılabilmesi için kantar kurulması için yer tahsisinde bulundu. Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla alana çöp bidonu yerleştirilmesi çalışmaları sürerken, hayvan gübrelerinin toplanacağı bir de alan oluşturdu.

Öte yandan kurbanlık satışı yapacak vatandaşların satış yeri almaları için başvurular alınmaya başlandı. Kurban satış yerlerinin kura çekimlerinin 8 Ekim’de yapılacağı kaydedildi.