Trafiğe kamyon yangını engeli

Trafiğe kamyon yangını engeli
Sultanbeyli’de bir kamyonun kasasında çıkan yangın TEM Otoyolu’ndaki araç trafiğini kilitledi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, çevre yolunda yaklaşık 8 kilometrelik araç trafiği oluştu.

Olay, saat 22.00 sıralarında TEM Otoyolu Ankara istikameti Sultanbeyli Köprülü Kavşakta meydana geldi.

İstanbul’dan Kocaeli’nin Gebze ilçesine gitmekte olan kasasında kağıt balyaları bulunan, İsmail Şener yönetimindeki 28 K 0337 plakalı kamyon, bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Alevler kısa sürede kağıt balyalarını sardı. Yangını fark eden sürücü, alevlerin çevreye sirayetini önlemek için kamyonu otoyol kenarına çekmek istedi. Bu sırada kasadan caddeye alev almış kağıt balyalar döküldü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

trafige-kamyon-yangini-engeli-1.jpg

İtfaiye ekiplerinin olay yerine kısa sürede ulaşması, otoyoldan geçen diğer araçların yanmasını önlerken, yaşanan tehlikeye karşı TEM Otoyolu Ankara istikameti trafiğe tek yönlü olarak kapatıldı. Kapanan trafik nedeniyle çoğu ağır taşıtlardan oluşan 8 kilometrelik araç trafiği oluştu. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yangın yaklaşık 20 dakikada söndürülürken, olayda yaralı ya da can kaybı yaşanmadı.

Öte yandan yangının söndürülmesinin ardından trafik yeniden normale döndü. Kamyon üzerinde ve çevresinde incelemelerde bulunan polis ve itfaiye ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.

trafige-kamyon-yangini-engeli-2.jpg

trafige-kamyon-yangini-engeli-3.jpg

trafige-kamyon-yangini-engeli-4.jpg