Trafik Dedektifleri Projesi Rize Okullarında

Trafik Dedektifleri Projesi Rize Okullarında
Rize İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Rize’de 1380 öğrenciye “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” kapsamında ders verildi.

“Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında 3-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlanan “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” çerçevesinde trafik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlaması amacıyla Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde hazırlanan program dâhilinde Rize İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Rize’deki okullarda sürdürülen dersler hız kesmeden devam ediyor.

rizede-okullarda-cocuklar-icin-trafik-egitimi-(trafik-dedektifleri)-projesi-1.jpg

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, konu kapsamında, 01.10.2014 ve 20.10.2014 tarihleri arasında trafik polisleri tarafından sırasıyla ilimizdeki Ali Metin Kazancı Lisesi, Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hasan Sağır Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 9. sınıf öğrencileri ile Ambarlık Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Çay İmam Hatip Ortaokulu, Çiftekavak Polis Amca Ortaokulu, Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu Ortaokulu, Çaykur Ortaokulu ve Çay Ortaokulu’nda eğitim gören 7. Sınıf öğrencilerine olmak üzere toplam 1380 öğrenciye hafta içi her gün “Karşıdan Karşıya Güvenli Geçiş” “Emniyet Kemeri Kullanımı” ve “Okul Servis Araçlarında Dikkat Edilecek Hususlar” konularında toplam 46 ders saati trafik eğitimi” verildiği kaydedilerek, eğitimlere devam edileceği ifade edildi.

rizede-okullarda-cocuklar-icin-trafik-egitimi-(trafik-dedektifleri)-projesi-2.jpg

rizede-okullarda-cocuklar-icin-trafik-egitimi-(trafik-dedektifleri)-projesi-3.jpg

rizede-okullarda-cocuklar-icin-trafik-egitimi-(trafik-dedektifleri)-projesi-4.jpg

rizede-okullarda-cocuklar-icin-trafik-egitimi-(trafik-dedektifleri)-projesi-5.jpg

rizede-okullarda-cocuklar-icin-trafik-egitimi-(trafik-dedektifleri)-projesi-6.jpg