Trafik Sigortalarında Yeni Dönem

Trafik Sigortalarında Yeni Dönem
Tür­ki­ye Si­gor­ta Bir­li­ği­’nin (TSB) ye­ni yö­ne­tim ku­ru­lu, dün top­lan­tı dü­zen­le­ye­rek, sek­tö­rün gel­di­ği nok­ta­yı yo­rum­la­dı ve kı­sa va­de­li plan­la­rı­nı pay­laş­tı.

Bil­gi ve­ren Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ra­ma­zan Dül­ger, tra­fik si­gor­ta­la­rı ko­nu­sun­da ye­ni bir dö­ne­me ha­zır­lan­dık­la­rı­nı açık­la­dı.

Bu kap­sam­da yıl so­nu­na ka­dar "Doğ­ru­dan Taz­min Sis­te­mi"ne ge­çi­le­ce­ği­ni be­lir­ten Dülger, "Tra­fik si­gor­ta­sı kap­sa­mın­da, ka­za ha­lin­de her­kes ken­di si­gor­ta­lı ol­du­ğu şir­ke­te gi­de­cek. Bu­nun fi­yat­la­ma ve ka­li­te ko­nu­sun­da re­ka­bet sağ­la­ya­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ru­z” de­di.

Ye­dek par­ça ser­ti­fi­ka­sı

Yıl so­nu­na ka­dar dev­re­ye gi­re­cek bir baş­ka ça­lış­ma ise ye­dek par­ça ve ser­vis sertifikasyo­nu.

Bu sa­ye­de ye­dek par­ça kul­la­nı­mı ve ser­vis se­çi­min­de bir stan­dar­da ula­şa­rak ya­şa­nan tar­tış­ma­la­rın bi­ti­ril­me­si he­def­le­ni­yor.

TSB, bün­ye­sin­de bu amaç­la bir şir­ket ku­ra­rak ser­ti­fi­kas­yon hiz­me­ti al­ma­yı plan­lı­yor.

Tıkanma noktasına geliyoruz

TSB'de ‘ha­ya­t’ ala­nı­na baş­kan­lık eden Me­te Uğur­lu, bi­rey­sel emek­li­lik sis­te­mi­nin (BES) ma­li­yet so­ru­nu ne­de­niy­le za­rar et­ti­ği­ni söy­le­di.

2013 için şir­ket­le­rin 175 mil­yon li­ra za­rar açık­la­dı­ğı­nı ifa­de eden Uğur­lu “Tı­kan­ma noktası­na ge­li­yo­ru­z” uya­rı­sı yap­tı.

Uğur­lu, ma­li­yet azal­tı­cı ko­nu­lar­da si­gor­ta­cı­lık oto­ri­te­siy­le bir­lik­te ça­lış­tık­la­rı­nı da açık­la­dı.