Trafik Sigortası Fiyatlarında Kazançlı Çıkın: Ekonomik Seçenekler

Trafik Sigortası Fiyatlarında Kazançlı Çıkın: Ekonomik Seçenekler
Trafik kazaları, genel olarak maddi ve manevi kayıpları beraberinde getirebilen kazalar olarak kabul edilir.

Araç sahipleri için potansiyel riskler arasında olan trafik kazalarına karşı doğru önlemler almak, herkes için öncelikli bir sorumluluktur. Can ve mal sağlığını koruma noktasında önemli bir role sahip olan Zorunlu Trafik Sigortası, hasardan kaynaklı riskleri minimize eder. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında zorunlu olarak tutulan bu önemli sigorta türü, belli limit ve teminatlara göre oluşturulur. Trafik Sigortası, kaskonun aksine sizin aracınızdan ziyade üçüncü şahıslarda oluşan masraflara odaklanır.

Zorunlu sigorta türlerinden biri olan Trafik Sigortası, yasalarca güvence altına alınmıştır. Kazalar neticesinde ekonomik düzeyde belli bir güvenceye sahip olmak, söz konusu sigorta türü ile mümkün hale gelmiştir. Trafik Sigortası’ndaki temel amaç kaza sonrasında tarafların yaşayabilecekleri maddi mağduriyetleri ortadan kaldırmaktır. Farklı sigorta şirketleri tarafından sunulan Trafik Sigortası teklifleri sayesinde siz de kendi beklentilerinize ya da ihtiyaçlarınıza uygun poliçelere yönelebilirsiniz.

Trafik Sigortası Nedir?

Araç Sigortası” adıyla da anılan Zorunlu Trafik Sigortası, bugün yasal düzeyde istisnasız her araç sahibinin yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta türüdür. Kabul edileceği üzere bir kaza neticesinde karşı tarafta oluşabilen zarar, yüksek tazminat bedellerini doğurabilir. Trafik Sigortası ise tam da bu noktada devreye girerek kaza ve benzeri durumlarda her iki tarafın da haklarını korumayı amaçlar. Kaza sonrasında kusurlu olan tarafın 3. kişilere verdiği maddi ve manevi zarar, belirlenen limitler referans alınarak teminat altına alınmaktadır.

Trafik Sigortası’nın genel kapsamı, limitleri ya da teminata dair bedeller, hem şirkete hem de kişinin özel durumuna ve araca göre değişebilir. Aşağıda da vurgulayacağımız üzere oluşturulan poliçenin kapsamına bağlı olarak herkesin ödemesi gereken prim miktarları değişebilir. Bu noktada birden çok değişkenden söz etmek mümkündür.

Trafik Sigortası yalnızca 3. kişilerin dahil olduğu kazalar için geçerli değildir. Örnek vermek gerekirse frenin boşalması nedeniyle direğe çarpmak ya da bir yol tabelasını yıkmak da bu kapsamda değerlendirilir. Kamu malları dışında dükkanlar, bahçeler ya da evlere “kaza neticesinde” verilen zararlar, söz konusu çerçeveye dahildir. Ayrıca yaralama ve ölüm gibi yıkıcı sonuçlarda da sigortanız sizin için devreye girer. Zorunlu Trafik Sigortası’ndan tam anlamıyla verimli şekilde faydalanmak adına ilgili poliçe teminatlarının ve limitlerinin gözden geçirilmesi şarttır. Olası bir kaza neticesinde karşılanması gereken hasarın düzeyi, resmi olarak saptanan kusur oranına bağlıdır.

Zorunlu Trafik Sigortası, trafiğe çıkabilmek adına belirlenen ön koşullar arasındadır. Trafik Sigortası’nın henüz yaptırmayan ya da zamanı geçmiş olmasına rağmen yenilemeyen araçların TC Karayolları içerisinde trafiğe çıkma hakkı bulunmaz. Herhangi bir çevirme ya da denetim esnasında bu durum tespit edilirse araçlar için cezai işlem uygulaması söz konusu olur.

Trafik Sigortası Fiyatları

Normalde ZTS herkes adına standart bir uygulama olduğu için koşullar ya da poliçe kapsamı daha önce bir çerçeveye oturtulmuştur. Fakat 2008 yılından bu yana şirketler, potansiyel ya da mevcut müşterileri için özel teklifler oluşturabilmektedir. Bu durumda Trafik Sigortası’na dair ek teminatlar ya da özel ödeme seçenekleri gibi konularda inisiyatif almaya başlamışlardır. Araç sahipleri ise artan seçenekler sayesinde kendi beklentilerine daha uygun tekliflere yönelebilmektedir. Tabii sigorta şirketler bahsettiğimiz süreçte bu sigorta türünün zorunlu kıldığı kriterlere uyum sağlamak şartıyla kendi özel promosyonlarını oluşturabilirler.

Günümüzde tüm şirketler, farklı araç ve modellere göre özel fiyatlar sunabilmektedir. Bu fiyatlandırmada genellikle aracın yaşı, modeli, aracı kullanan kişinin sürüş performansı, aracı kullanan kişi sayısı, ikamet edilen şehir ve meslek gibi belli başlı referanslar ön plana çıkabilir. Araçlardan gelen istatistiksel veriler de sigorta şirketlerinin doğru öngörüler yapıp ideal fiyatlandırma sunmalarına yardımcı olur. Bu arada Trafik Sigortası özelinde belli tavan ücretlerin olduğunu ve bu ücretlerin yasal olarak aşılamayacağını da belirtelim. Aracınızın sınıfına göre maddi zararlar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm gibi kategoriler üzerinden güncel tavan fiyatları inceleyebilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.