Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına Rize Damgası

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına Rize Damgası
Türkiye'nin en büyük ve en önemli turizm fuarlarından “Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı”nda yer alan Rize, ziyaretçilerin yoğun ilgisine tanıklık etti.

Türkiye'nin en büyük ve en önemli turizm fuarlarından “Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı” misafirlerine 8. kez kapılarını açtı. 4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında İzmir'de dünya turizmini buluşturan fuara ilgi oldukça fazla olurken, bu yıl 30 ülkeden 900'e yakın katılımcı fuara ilgi gösterdi.

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-1.jpg

ismail-hocaoglu.20141210193001.jpgRize standının yoğun ilgi gördüğü “Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı”nın ardından Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, fuarı değerlendirdi. Fuarda, Rize’nin her yönüyle en üst düzeyde dört gün boyunca temsil edildiğini; tarihi, kültürel, doğal, ekonomik ve turistik değerlerinin tüm yönleri ile tanıtıldığını ifade eden Hocaoğlu, “Rize’nin ulusal ve uluslararası turizm pazarına açılma noktasında önemli katkılar sağlaması amacıyla kurduğumuz stand, davetliler tarafından büyük ilgi gördü, Rize’nin tanıtımına önemli katkılar sağladı.” dedi.

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-6.jpg

Turizm sektöründeki tüm profesyonelleri buluşturan fuarda Rize grubu olarak; Rize Valisi Sayın Ersin Yazıcı başta olmak üzere  Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Vali Yardımcılarımız Emre Çınar ve Şefik Aygöl, Rizem Kültür ve Turizm Derneği üyeleri ile Rize’de faaliyet gösteren otel ve acenta temsilcileriyle birlikte fuarda hazır bulunduklarını kaydeden Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, “Fuarı ziyaret eden davetliler, Rize Valiliği’nin  hazırlamış olduğu Zilkale, kemer köprü, tarihi Fındıklı Konağı, dere, canlı alabalık ve atmaca temalı, ayrıca gerçek çay toplama imkanı da sunan doğa konseptli Rize standına yoğun ilgi gösterdi. Rize’nin kültürel ve turistik değerlerini yakından görme fırsatını da bulan ziyaretçilere Rize simidi, pepeçura, laz böreği, peynir, mısır unu helvası, bal ve lokumun yanı sıra çeşitli yöresel hediyeler takdiminde bulunuldu.” şeklinde konuştu.

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-9.20141210193303.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-3.jpg

Rize standını çok sayıda ziyaretçinin yanı sıra İzmir Valisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer illerin valileri, belediye başkanları, sektör temsilcileri, seyahat acentası temsilcilerinin ziyaret ettiğini sözlerine ekleyen Hocaoğlu, fuarda; yerli ve yabancı seyahat acentası temsilcileri ile görüşmelerin yapıldığını Rize’nin tanıtım kitapçığı ve broşürlerinin fuarda yer alan tur operatörlerine takdim edildiğini, Rize’nin kültür ve turizminin konuşulduğunu ve şehrimize davetlerin yapıldığını kaydettiği açıklamasında ayrıca Tulum, kemençe sesleri ve horonun eksik olmadığını, Rize’nin tarihi, doğal güzellikleri ve turistik değerlerini yansıtan  doküman ve tanıtıcı materyallerin dağıtıldığını söyledi.

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-7.jpg

Hocaoğlu, son olarak yapılan çalışmaların Rize turizmi açısından tanıtıcı ve önemli olduğunu, turizm cenneti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Rize’yi çok güzel günler beklediğini belirtti.

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-2.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-5.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-8.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-10.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-15.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-11.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-12.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-13.jpg

rize,-travel-turkey-izmir-turizm-fuarina-katildi-14.jpg