TRSM tarafından resim ve el sanatları sergisi açıldı

TRSM tarafından resim ve el sanatları sergisi açıldı
Rize Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından kronik ruhsal bozukluğu dolayısıyla tedavi gören hastaların hazırladığı resim ve el sanatları sergisi Şimal AVM’de açıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı birimi koordinasyonu ile Rize Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören hastaların yapmış olduğu tablolar ve ürünler “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” kapsamında sergilenmek ve satışa sunmak amacıyla hazırlanan serginin açılışına Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Piyano ve keman dinletisi eşliğinde Vali Baydaş ve protokol üyeleri tarafından açılışı yapılan sergi 4 gün boyunca ziyaretçilerine açık tutulacak. Sergide sahnelenen ve satışa sunulan eserlerden elde edilecek gelirin TRSM’de tedavi gören hastalara daha iyi hizmet sunulabilmesi amacıyla istedikleri sanatsal malzeme ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Kronik ruhsal bozukluklar konusunda farkındalık yaratmak, hastaların ve yakınlarının yaşamlarına katkı sağlamak ve damgalamayı engellemek amacıyla düzenlenen sergide ilk tablo İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe tarafından Vali Baydaş’a, hediye edildi.

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-1.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-2.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-3.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-4.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-5.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-6.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-7.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-8.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-9.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-10.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-11.jpg

rizede-trsm-hastalarinin-hazirladigi-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi-12.jpg

trsm-tarafindan-resim-ve-el-sanatlari-sergisi-acildi.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum